VASAROS GIDAS: Mindūnų apžvalgos bokštas

VASAROS GIDAS: Mindūnų apžvalgos bokštas

13. Aug 2019, 20:43 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

VASAROS GIDAS 2019

Vienas, du, trys ir vis sunkiau kvėpuoti. Ne tik dėl to, kad nesportuoju ir plaučių tūrio neužtenka. Sunku kvėpuoti, nes baisu. Bijau aukščio.

Iš viso 214 sraigtinių laiptelių link dangaus ir jus pasitiks siubuojanti viršūnė, kerintis vaizdas ir šiek tiek arba net labai drebanti širdis. Tai apie Mindūnų apžvalgos bokštą.

Iki šių metų tai buvo aukščiausias apžvalgos bokšas Lietuvoje - 36 metrai, dabartinis aukščiausias bokštas yra 45 metrų ir kiek pamenu, yra Birštone.

Tačiau tai, kad nebeesi aukščiausias, nereiškia, kad jau neįdomus. Užlipti - yra ką veikti, o nulipti - baisiau nei lipti aukštyn. Bent jau man. Nikolui labai patiko, bet žemyn lipti irgi bijojo. Teko padėti. Bet drąsus mano vyrukas! Jei ne jis, pati būčiau rėkusi, kad nukeltų su gaisrine, nes man gi irgi baisu! Bet kai esi mama, negi išsiduosi?
Bokštas yra Labanoro regioninio parko pradžioje, 10 km nuo Molėtų, tad jei būsite šiame krašte, būtinai užsukite. Bokšto lankymas yra nemokamas ( nors teko girdėti, kad dar birželio mėnesį žmonės mokėjo po eurą..?) ir lipti galima 24 valandas per parą. Neleidžiama kilti tik esant stipriam vėjui. Ir nenuostabu, net nelabai vėjuotą dieną bokštas siūbuoja ir tai tikrai jaučiasi.

Bet kerintis vaizdas atperka visas aukščio baimės kančias. Atsiveria nuostabus reginys - Labanoro regioninio parko šiaurėje – šiaurės rytuose - gražuolės žalios pušys, o vakarinėje dalyje tyvuliuoja vienas didžiausių rytų Lietuvos senovės ledynų kilmės ežeras – Baltieji Lakajai. Matosi jo salos ir pusiasaliai. Na o jei žiūrėti tiesiog į apačią - po mumis aplink Mindūnų kempingas, kuriame galite apsistoti ir susipažinti su apylinkėmis iš arčiau. Palei krantą vingiuoja pasivaikščiojimui ir dviračiams tinkami takai, tad galima ne tik iš paukšščio skrydžio pasižvalgyti, bet tiesiog pasivaikščioti ir pasigrožėti gamta, surengti šeimos žygį arba iškylą ?

Dar palieku nuorodą apie patį kempingą:
http://www.ignaturas.lt/