MIKĖS BLOGAS: Kaip kelionės tikslą pasiekti be rūpesčių  - kova su pykinimu

MIKĖS BLOGAS: Kaip kelionės tikslą pasiekti be rūpesčių - kova su pykinimu

19. Jun 2017, 15:24 Mikė Pūkuotukas Mikė Pūkuotukas

Sveiki!

Pykinimas automobilyje. Šią temą nusprendžiau paliesti, nes būdama vaiku (o kartais ir dabar) kiekvieną kartą turėjau turėti visą komplektą paruoštų maišiukų. Tėvai amžinai turėdavo stoti šalikėlėse... Dabar ta pati bėda ir mano  beveik trejų dukrytei... O vasarą, norisi nuvažiuoti ir ten,ir ten...

Ar susiduriat su tokia problema ir Jūs? Kaip gelbėjatės? Štai keli mūsų būdai, kurie veiksmingiausi mums.

1. Dainavimas. Čia dar mano atradimas būnant vaiku, kai pradėjau dainuoti važiuodama pykindavo daug rečiau. Tikriausiai susiję su kvėpavimu. Svarbiausia dainuoti garsiai, intensyviai. Kol dainuoja važiuodama mūsų mažoji irgi būna ramu.

2. Kuo daugiau kalbėtis važiuojant, jei atsibosta dainuoti. Priežastis kodėl nepykina irgi tikriausiai susijusi su tuo, kad pasikeičia kvėpavimas.

3. Mėtinės pastilės. Geriausia mums jas sučiulpus pakvėpuoti atvira burna. Padėjo kelis kartus išvengti nelaimės jau supykinus.

4. Jei įmanoma, važiuoti miego metu.

5. Kuo labiau pasislėpti nuo saulės. Visada turim pasiėmę kuo galėtumėm vienaip ar kitaip pridengti dukrytę nuo saulės. Žinoma, jei tai įmanoma ir netrukdo saugiai vairuoti.

6. Visada turėti vandens automobilyje. O svarbiausia, niekada nieko nevalgom ir negeriam, jei tai ne vanduo, važiuodami. Geriau jau dažniau sustoti.

Mums tai padeda, nors žinoma, nevisada išvengiam "nelaimės", bet pasitaiko labai retai. Gal kas padės ir Jums? Malonių vasaros kelionių!