Miesto mamos blogas: Šlapios naujienos

Miesto mamos blogas: Šlapios naujienos

17. Jul 2015, 09:00

Mūsų namuose pastaruoju metu aktualiausios šlapios naujienos ir tai tikrai nesusiję su merkiančiu už lango lietumi. Aktualijų tema ir pagrindinis šios vasaros tikslas – Barboros siusimusi, kaip mes tą gamtinį procesą vadiname, ant puoduko. 

Negaliu teigti, kad šiam žingsniui ruošiausi kaip egzaminui, tačiau bent jau kaip įskaitai tai tikrai – perskaičiau krūvą straipsnių internete, pasikalbėjau su kitomis Mamytėmis ir ėmėmės visi sauskelnių taupymo programos ;)

Prisipažinsiu, kol kas taupymo planas neišdegė, nes ant puodo atsisėdam toks jausmas iškarto po to, kai į sauskelnes Barbora tik tik siustelna... Sąžiningai sėdame tik pabudusios, pavalgiusios, prieš miegą ir einant pasivaikščioti, tačiau kiti kartai kol kas sunkiai kontroliuojami. Taigi klausiu labiau patyrusių Mamyčių – kaip dažnai reikia vaiką sodinti ant puoduko?

Beje, mums bėdos sėstis ant jo nebuvo, nuo pat pirmo karto dukra jį priėmė kaip savaime suprantamą dalyką. Pirmas kartas mums buvo dar prieš gimtadienį, nors medikai sako, kad sodinti galima jau nuo tada kai mažylis pats tvirtai sėdi, bet man vis atrodė, kad ana per maža...  Nors tikrai pažįstu Mamytę, kuri savo atžalas virš kriauklės gal nuo 3 mėnesio kabindavo, o kita ant puodo nesodino, kol vaikas pats nepradėjo sąmoningai suprasti kūno funkcijų. Taigi apie sodinimą: į mūsų kiemą kartais ožiukas ateina ir sėstis ant puoduko būna garsi ir didelė tragedija. Nors kai galų gale pasodinti – ji pasiūsinamarūsina. Taigi vėl klausimas – sodinti ar ne tą verkiančią ir akivaizdžiai sosto nepageidaujančią princesę? O kaip ilgam? 

Kažkuri Mamytė man patarė visada gamtinius reikalus atlikinėti toje pačioje vietoje, sakė refleksas išsidirbs ir pati po kurio laiko eis į tą kamputį puoduko ieškodama. Kol kas paieškos bergždžios... Gal todėl kad visa įranga paslėpta tualete, nes kitu atveju ji tampa žaislu... Keletą kartų nespėjau likviduoti padarinių ir Barborai buvo daug laimės pilstant ne visai iš tuščio į kiaurą... Tad per kiek laiko išsidirba refleksas?

O dabar apie tas šlapias balutes... Stengiuosi savo Kruopą ir be sauskelnių laikyti, tačiau kaip teisingai elgtis, kai vaikas visgi prisidirbo ten pat, kur stovi. Nežinau, ar elgiuosi teisingai, tačiau palaikau ją šlapią, kad jai nebūtų patogu, bet kiek laiko taip vaiką šlapią laikyti reikia ir ar reikia? Kitas klausimas būtų – kaip reaguoti į tą potvynį viduryje kambario? Ką daryti tai žinau – iššluostyti, tačiau kaip vaikui paaiškinti, kad taip elgtis negalima, o gal visai nieko nesakyti? Bet juk girti kai padaro ant puoduko reikia, tiesa? Prisiminiau, kaip viena Mama apdovanodavo savo jau ūgtelėjusį sūnų, jei jis neprisiusodavo miegodamas į lovą, saldainiu. Ar tokios paskatinamosios dovanos padėtų? Nors maniškė tai dar įtariu nesuprastų tos dovanos prasmės, o ir saldainio dar neragavusi.

Dar vienas klausimas iškilo – o kada vaiką reikia supažindinti su tualetiniu popieriumi? Kol kas visas pasekmes mes nuplauname, tačiau neskalausi gi vaiko iki mokyklos, tuo labiau, kad jau pradedu nebeišlaikyti saviškės permestos per ranką :)  Ir kaip teisingai tuo popieriumi naudotis?

Tai va tokios naujienos ir tokie reikalai mūsų šlapiuose namuose: kol kas labai džiaugiuos, kad kilimų neturime, o sofa odinė ir sėdant ant puoduko nereikia prisinešti krūvos žaislų ir knygučių, kad tik vaikas pakabotų. O kaip sekėsi Jums išmokti sėstis ant puoduko? 

20. Jul 2015, 16:08

Pradedu galvoti, kad ta šlapią reikalą paliksiu žaidimui, o kai laikas ateis pati pradės reikalus tvarkytis 😉

floryte floryte 17. Jul 2015, 20:44

Neseniai ir aš rašiau blogą apie savo dukrytės puoduko reikalus. Nežinau, ar skaitei...
http://www.mamyciuklubas.lt/moteru-klubas/-puoduko-reikalai-smagiai-ir-paprastai-39673/
Žinok, ir aš dar visas "pasėkmes" nuplaunu, dukrytę pasisodinusi kriauklėje. Kažkaip ne taip paprasta viską puikiai sutvarkyti su tualetiniu popieriumi.
O ta paskatinimų sistema mums puikiai suveikė, sakyčiau per gana trumpą laiką atsisakėme sauskelnių (segu tik nakčiai ir kai einame kur į miestą). Sėkmės nelengvame šlapių reikaliukų kelyje!Ir neskubink mažylės, jei ji tam dar nepasiruošusi😀😉