Ši sriuba tinka aštrių patiekalų mėgėjams. Kadangi mano vyras toks, tai ją gaminu gan dažnai :)
Reikės:
600 g faršo;
400 g svogūnų;
2 čili pipiriukų;
aštriosios paprikos;
koncervuotų raudonų pupelių;
1 l pomidorų sulčių;
aliejaus kepimui;
druskos, mėgstamų mėsos prieskonių;
Supjaustyti svogūnus ir kepti;
Apkepus svogūnus, sudėti faršą;
Supjaustyti čili pipiriukus, aitriąją papriką, druską ir mėgstamus prieskonius sudėti į mėsą, viską pakepti apie 6-7 min.
Pomidorų sultis supilti į puodą;
Keptuvės turinį supilti į puodą;
Sudėti konservuotas pupeles;
Išmaišyti ir troškinti ant mažos ugnies apie 20-30 min.
Ir štai rezultatas :)
Galima orkaitėje išsikepti sumuštinukų su lydytu sūriu, bet man ir be jų skanu :)
Iš puodo būna 8 porcijos, porcijos kaina apie 0,8 Lt :)
SKANAUS :)
👍 😃
na jei demesio pigiau skyreli imtumem prekes, tai isvis butu pigu 😃 esme gi kad nebutu labai jau pigu, nesinori sh --- ir visokius ekus valgyt 😃 Gi darais sau, ne kam kitam, o uz tuos receptus auksinio sefo peilio nieks neduos 😃 Man smagiausia, kaip paraso, kad kaip skaniai atro, darysim, patiko... etc 😉 Aciu
o juk i parduotuve neinam su 11 lt, darant bet koki patiekala 😀
lauksim, Rimut receptuku 😉
oi sorry Rasa, kad tavo temoj man suknietėjo tiek visko išsiaiškint 😀 Tavo receptai paskatino ir mane gaminti 😉
na tada išbandysiu ir aš savo jėgas, bet per daug nekritikuok 😉
tai kad aš vis darau, bet neprimetu kaip kainą apskaičiuot, paskui bus į pievas į lankas, nes gaminu šeimai, o ne porcijomis, tai vienam gali tiek pat būti viena porcija, o kitam net trys 😀 na tarkim tam kas labai valgus 😀
man labiau sekasi ekspermentuoti, bet kitoms tai gali nepatikti 😀
bandžiau 😀
Živile, pilnai suprantu kad tau jie nėra sudėtingi, bet man kaip nepatyrusiai virėjai nelabai išeina net kibinai, todėl man jie atrodo sudėtingi 😀
o pagal ką rinks laimėtoją? nes čia kaip pastebėjau ir paprasti sumuštiniai ir gan sudėtingi receptukai konkuruoja?
gal ne taip parašiau, kaip apskaičiuot 😀
na vistiek tada negerai.. 😉 aš gal padaryčiau tą patiekalą pigiau nei jis yra įvertintas, turėdama savo produktų 😉 ir kada apskaičiuot pigiausią? 😀
čia rimtas klausimas 😀
o dėl kainų, kaip man viską įvertint jei aš tarkim auginu kiaulę, sodinu bulves, pomidorus auginu, iš pomidorų darau padažą? kaip apskaičiuot kainukę?
nu tu, zivile, ir pasakei, tai ka dabar ta mamyte kuri siuncia recepta turi lekt per visas parduotuves ir ziuret kur kokios kainos. Jei zmogus perka turguj , tai ir raso pagal tas kainas pagal kurias pirko.
O jau MK super seimininkes nepraleis progos pakritikuot 😃 atleiskite, suklydau ant kokiu net 49 cnt porcijai, nes primeciau is akies be kaukuliavimo aparato 😃 (mesa perku turgelyje ir malu, 9 lt kg (5.4), svogunai 1.2 lt kg (0.48), chiliukai 0.54 cnt, pupeles 1.4, sultis galima ir uz 2 lt nusipirkt, prieskoniam ir aliejui kokie 0.5 cnt, ju apskritai galima neskaiciuot nes yra namie visada 😀 TAI VISO : 10.32, viena porcija 1.29 😃
sandr, as ir panasiai dar dariau, tik be grybu, cia chili skaitos 😀 tik dar viska su blenderiu susmulkinu 😀
skanu 😀 aš, kadangi nelabai dabar galiu mėgautis aštriu maistu, tai darau šiek tiek kitaip: naudoju faršą, pomidorus savosiose sultyse, kečupą, svogūną, česnaką, grybus bei pupeles (nekonservuotas, o paprastas verdu ir paskui sumalu su mėsmale, kaip ir svogūną bei grybus) o kai išsitroškina - pabarstau fermentinio sūrio ant viršaus 😀
na jau be galo skaniai atrodo tuose graizuose dubeneliuose😀
labai skani sriubyte 😀SUPER
Skani ir soti sriuba😀 Liuks! Siaip ,as manau, kad tiksliausiai paskaiciuoja ta mamyte, kuri ir gamina, juk ji perka visus produktus ir zino kas kiek kainavo. Daug ka is akciju galima nusipirkt, o be to gi neimam brangiausius produktus😀
as ziuriu ir galvoju, nejau taip pigu? man rodos kad brangiau 😀
mano vyrui bus pats tas, reikes pagaminti 😀