Medaus ir cinamono skonio kepinti avinžirniai!

Medaus ir cinamono skonio kepinti avinžirniai!

09. Nov 2016, 10:10 Loreta_K Loreta_K

Mūsų atradimas, kuriuo tiesiog negalėjau su Jumis pasidalinti! Užkandis vaikams, visai kaip desertas, man kyla klausimas ar sveikas? Manau taip, nors jei atvirai, nesu visiškai tikra. Kaip manot Jūs ?

Medaus ir cinamono skonio kepinti avinžirniai

1 indeliui, kurio užteks 2-3 valgytojams pagaminti reikės:

1 skardinės 310 g. garuose ruoštų avinžirnių


Pusę valgomojo šaukšto sviesto

1 valgomojo šaukšto medaus

1 arbatinio šaukštelio cinamono

Žiupsnelio druskos


Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Garuose ruoštus avinžirnius nusausiname, beriame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, dedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 25 – 30 min. arba kol avinžirniai bus traškūs. Ruošiame medaus ir cinamono padažą - keptuvėje išlydome sviestą kartu su medumi. Beriame druską ir cinamoną, gerai išmaišome ir supilame į dubenį. Iberiame kepintus avinžirnius, atsargiai išmaišome, suberiame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių. Išimame iš orkaitės, palaukiame kol kiek pravės ir beriame į dubenį. Skanu valgyti ir šiltus, bet kiek pravėsę bus kur kas skanesni ir traškesni.

20161109130857-19672.jpg

Skanaus!

Tikrai taip! Užkrečiantys jie, mano vaikam patinka 😀 Žinot, kai paragavau aš jų, pirma mintis buvo kitą kart bandysiu kept sūriai/aštriai, tad pasinaudosiu jūsų patarimu 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 09. Nov 2016, 15:11

Oho, kokia įdomi mintis. Aš avinžirnius panašiai ruošiu tik sūriai/aštriai. Išmirkau gerai juos (per naktį), apšlaikstau aliejumi, druska, rūkyta paprika, aštriais pipiriukais (jei nevalgys vaikai) ir į orkaitę. Geriau už visokius čipsus!

Vytulka Vytulka 09. Nov 2016, 13:24

Įdomys receptas, reiks išmėginti, nes papeastų avinžirnių kakaip nelabai valgom 😀