Mažų  miestelių atradimai. Keliaujam po Kazlų Rūdos apylinkes

Mažų miestelių atradimai. Keliaujam po Kazlų Rūdos apylinkes

20. Aug 2020, 20:48 jaldija jaldija

Maži miesteliai mus galutinai pakerėjo  šią vasarą. Todėl mes savo vasaros keliones jau drąsiai galime pavadintų mažų miestelių tyrinėjimu. O kiek įdomių ir gražių vietų atrandame.
Patys iš savęs kartais juokiamės, kad galime nuvažiuoti keliasdešimt kilometrų, kad pamatytume tai, kas patraukia mūsų dėmesį.
Kaip pasirenkame lankomas vietoves? Kartais randame kokią užuominą internete, tada ieškome išsamesnės informacijos, kartais pamatome per televiziją. O kartais tiesiog važiuodami stojame viename ar kitame miestelyje ir pasižvalgome.
Šį kartą nusprendėme pasižvalgyti po Kazlų rūdos apylinkes.
Pačio miestelio centre dėmesį traukia šis gražus traukinukas.

Neseniai atidarytas pėsčiųjų tiltas virš geležinkelio, prilygsta apžvalgos bokštui, kad galėtume pažvelgti į šį mažą miestelį iš aukščiau.



Stabtelime Višakio Rūdoje, pasivaikščioti  po mišką. Visai netikėtai užklupo lietus, bet vaikštome ir per lietų. Keliaujame link stebuklingo šaltinėlio. Netikime mes visais tais stebuklais, bet tokios vietos vis tiek turi savo žavesio.
Šaltinėlio g., Višakio Rūda, Kazlų Rūdos raj.
Šaltinėlio kompleksą sudaro dvi koplyčios. Viena viršuje, ant kalno, antra apačioje, pakalnėje, ant šulinėlio, iš kurio semiamas vanduo, juo prausiamasi, plaunamos skaudamos vietos. Kai statė Višakio Rūdos bažnyčią ir nugriovė buvusią koplyčią, tai iš rąstų likučių ant kalniuko, prieš šaltinėlį, pastatė koplytėlę.” Einant miško takeliu pamatome įvairių medinių skulptūrų, kurios mums visada atrodo gražios.




Štai dar vienas netikėtas mūsų atradimas, tai Kazio Griniaus memorialas.
Selema, Kazlų Rūdos sen., Kazlų Rūdos raj.

Puiki galimybė sužinoti  truputėlį istorijos. Tarpukario Lietuvos prezidento Kazio Griniaus palaikų urna užmūryta paminklo, iškalto iš balto granito, postamente. Paminklo autorius – marijampolietis skulptorius Kęstutis Balčiūnas. Paminklas atidengtas 1994 m. 



Kita graži vietovė, kurioje smagu pasivaikščioti tai Antanavo dvaro parkas.
Bagotosios g. 4, Antanavas, Kazlų Rūdos sav.



Išlikę dvaro fragmentai visada atrodo didingai, kokios jie bebūtų būklės.
Tai dar ne visi sustojimai šios kelionės metu, būta ir šiek tiek veiksmo, ne tik pasivaikščiojimų, tad pasilieku kitam pasakojimui.

Gintarep Gintarep 21. Aug 2020, 02:02

Maži miesteliai, bet su didžiu grožiu ?

Kristina B. Kristina B. 20. Aug 2020, 21:38

Kartą vienas kazlarūdiškis man taip pasakė: - Žinai, aš visada svajojau gyventi mieste, kurio pavadinimas iš dviejų žodžių, pvz., Monte Karlas, Los Andželas, New Yorkas.. Mano svajonė išsipildė ir dabar aš gyvenu Kazlų Rūdoj 😉

floryte floryte 20. Aug 2020, 21:15

Na va, pasirodo, ir mažuose miesteliuose yra ką pamatyti!