Pyragas puikiai tiks visiems ištikimiems jų mėgėjams. Spalvingas, su šokolado gabaliukais (arba be jų). Nedaugžodžiausiu, tiesiog skanus. Pabandykite ir pačios.
Šviesiam biskvitui reikės:
1 stiklinė miltų
1 stiklinė grietinės
0,5 stiklinės krakmolo
2 kiaušiniai
0,5 šaukštelio sodos
Rudam biskvitui reikės:
Visko tiek pat, kiek ir šviesiam tik dar kakavos ir šokolado (kiek norite). Kakava, žinoma, geriausia natūrali, teturėjau tirpios, tad naudojau šį kartą tokią.
Kita:
1 kiaušinis aptepimui
Riebalai skardai ištepti
Miltai skardai pabarstyti
Gaminimas:
Į atskirus dubenis (rudam ir šviesiam biskvitams) ištrinami kiaušiniai su cukrumi, kol cukrus ištirpsta.
Supilama grietinė po stiklinę kaip minėta receptūroje.
Į dar atskirus dubenis (arba į vieną paeiliui) gerai sumaišomi miltai, soda bei krakmolas, sudedami į kiaušinius su grietine ir gerai išmaišoma (ruošimui įpusėjus įjungiame orkaitę, kad įkaistų)
Skarda ištepama riebalais, pabarstoma miltais ir sluoksniuojant dedama tai šviesios, tai tamsios tešlos, kad iškepęs būtų margas. Geriausia paėmus šaukštą tešlos po truputį pavertus traukti virš skardos, taip gerai pasiskirsto, arba jei taip nepavyksta, atsargiai skirstyti šaukštu, tik nesumaišant tešlų.
Tuomet patepama plaktu kiaušiniu ir dedama kepti į įkaitintą (!) iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepama apie pusvalandį, kol paviršius paruduoja. Rudumas turi būti kiek tamsesnis, tuomet aišku, jog iškepė visas tolygiai.
Jei abejojate dėl kepinio vidaus, paimkite medinį pagaliuką ir įbeskite į kepinio vidurį, jei ištraukus jis drėgnas, vadinasi pyragas dar nevisiškai iškepęs, jei sausas – iškepęs.
Beje, šis receptas universalus, nes puikiai tinka torto pagrindui gaminti.
Skanu su kava, arbata arba pienu.
jam nepatiko nes jis ne mergaite😀 todel ir bando nusiimti😀 tikrai nezeminam,galvojau kad patiks,bet ne😀
mielas raudonplaukis😀
😃 nu tikrai,zemina cia bachuriuka... 😃
sunerimęs atrodo😀nelabai gal kasos patiko😀
Labai džiaugiuos ggintariuke, spanguolyte, kad patiko 😉
as taip savo gimtadienio proga si piragiuksti issikepiau. 😛 skanus gavosi. as dar obuoliu,razinu pridejau,truputi riesutu.😀 mmmm...skanumelis..😀
niu zinok prilipo tas pyragelis mano seimynai, vis praso ir praso, as obuoliu, razinu idedu, tai mums porai dienu ir nera 😉
Oi atsiprašau nenurodžiau kiek cukraus. 2stiklinės t.y.400g, bet man būna jau persaldu tad dedu mažiau 😀
Džiugu, kad patiko ggintariuke 😉
idejau palei save, gavosi nuostabus, mmmm....
viskas gerai, susiruosiau kept ta pyraga, o tai kiek to cukraus???
Šaunu, kad pavyko erkule, nors kita vertus toks paprastutis ir negalėjo nepavykti 😉 Man jis ir patinka, galima improvizuoti su uogom, obuoliais ir kt., va šiandien su cinamonu kepiau ir skanuma 👍
pamegau kepti piragus,si tikrai reiks pameginti😉
oi, robke, dekui uz receptuka.bet as ji truputi pakoregavau, nes kai norejau gamint, tai i MK kazko neileido...tai is galvos dariau, tai krakmolo neidejau ir sokolado nedejau(tik kakva0. gavosi superinis! toks dregnas , nesausas...super! manau, kepsiu dazniau..😀 aciu 🌷
paprastutis ir grazutis , prie progos reiks isbandyt, aciu😀
speju, kad sivakar kepsiu😉
Gal ir rodė Dovile, nežinau 😀 šis receptukas iš močiutės išmoktas, paprastas, bet skanus 😀
Bene per tv toki rodė.... Labai skanus! Ir mes mėginom 😀 😍
geras,paprastas,skanus😀
👍
niam,niam turetu but skanus pyragas 😀