Gana nedrąsiai vyresnėlio Gedimino ragauta raudona košė pirmą kartą, tapo viena jo mėgstamiausių ir dažniausiai prašomų pagaminti. Šią košę labai noriai valgo ir mūsų mažasis, ne už kalnų švęsiantis trečiąjį gimtadienį, Augustinas. Dalinuosi receptu.
Keturioms porcijoms paruošti reikės:
200 g. perlinių kruopų (svoris nevirtų)
2 didelių morkų
1 gana nemažo burokėlio
1-2 galvučių svogūno
100 ml. sultinio
2 valgomųjų šaukštų sviesto
Druskos pagal skonį
Per naktį mirkytas perlines kruopas išverdame kaip rekomenduojama gamintojo. Išvirusias suberiame į dubenį. Keptuvėje išlydome sviestą, dedame smulkiai kapotą svogūną, kurį kepiname apie 3-5 minutes. Beriame burokine tarka tarkuotą burokėlį, pamaišydami kepiname apie 3-5 minutes. Suberiame burokine tarka tarkuotas morkas, užpilame sultiniu ir uždengę dangčiu (tačiau vis atidengdami ir pamaišydami) troškiname ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 10 minučių. Suberiame išvirusias perlines kruopas, kepiname apie 5-8 minutes. jei reikia pabarstome druska.
Aš patiekiau su raugintais agurkėliais. Mūsų šeimai labai patiko, pabandykit, gal patiks ir Jums!