Mano super galios ?

Mano super galios ?

06. Mar 2016, 23:01 Loreta_K Loreta_K

Mano super galios? Greičiau mažos gudrybės, slaptos savybės bei ypatingi gebėjimai, kurie “išlindo” susilaukus vaikų:

Tai gi, pirmiausia išmokau būti labai labai kantria, dabar jau galiu be pakelto tono kad nors ir šimtą vieną kartą aiškinti tą patį ir nenusileisti. Savo vaikams kaip ir kiekviena mama noriu tik gero, noriu, kad jie maitintusi sveikai, vyresnėlį išmokyti pamėgti valgyti daržoves atrodė misija bus neįmanoma… Anksčiau jei vyresnėlis atsisakydavo valgyti daržoves, aš visada jam turėdavau paaiškinti, kodėl verta valgyti daržoves. Kartais net internete reikėdavo ieškoti informacijos kodėl sveika valgyti vieną ar kitą daržovę.. Tarkuotas morkas pamėgo valgyti gal tik iš kokio dešimto karto kai jas jam paruošiau ir tik po dešimtojo pokalbio, kodėl verta valgyti morkas – t.y kad morkos turi daug vitaminų, kurie reikalingi, kad akytės būtų sveikos, kad gerai matytų. Galėjau nuleisti rankas, bet mano atkaklumas neleido nusileisti..

Beveik kiekvienoje kasdieninėje situacijoje išmokau elgtis žaismingai ir orginaliai. Pvz. Kai vaikas atsisako valgyti sriubą – surengti “Sriubos valgymo lenktynes”. Sriubos valgymo lenktynių taisyklės: valgyti iš tos pačios lėkštės sriubą, pirmiausia perskirti sriubą lėkštėje šaukštu į dvi dalis. Pasidalinti - vieną pusę mamytei, kitą vaikučiui, na ir valgyti, kas greičiau suvalgys, mamytei patariama labai neskubėti ;) Veikia ir su skystesne koše, pvz. Manų :)

Taip pat išmokau būti labai diplomatiška, visada stengiuosi ieškoti kompromisų. Beveik visada tenka apsipirkinėti su vaikais, o tai misija kartais būna ne iš lengvųjų nes reikia suktis greitai… Tai gi su vyresniuoju esame susitarę, kad jei jis man padės apsipirkti t.y padės susidėti pirkinius į krepšelį, prie kasos juos išsiimti, galės išsirinkti vieną prekę kurią aš jam mielai nupirksiu.. :) Žinokit padeda apsipirkinėjimai nebetokie baisūs :D

Atsiskleidė ir mano universalumas bei mokėjimas taupyti laiką. Vyras net kartais pajuokauja, kad esu multifunkcinė, nes vienu metu moku ir šukuotis, ir valytis dantis, pasidaryti kavos, (jis taip nemoka), ir dar prie to pačio galiu šį bei tą nuveikti. Galiu pasigirti, kad jei anksčiau man susiruošti reikėdavo 2-3 valandų, tai dabar užtenka vos 15 minučių pasiruošti išėjimui į žmones. Per tą laiką puikiausiai galiu susitvarkyti plaukus, spėti pasigražinti. ;)

Ir pabaigai, manau, mano mažyliai labiausiai prisidėjo prie to kad tokios mano savybės atsiskleidė nes išmokė į pasaulį pažvelgti ir jų akimis, begalinė meilė jiems skatina suktis kaip vijurkui, rūpintis jais, stengtis, kad jiems nieko netrūktų - svarbiausia mano misija. Išmokau kartais užsimerkti, tiesiog “nematyti” ko nereikia - ne vietoje numesto žaislo, sutrupinto sausainio ir t.t. Nepykti ant vaikų, dėl tokių smulkmenų, manau jau geriau kai ko nepastebėti, ar nutylėti, o džiaugtis kiekviena akimirka ir išgirsti iš savo vaiko "Nu mama, tu super!" kai išgirdau iš savo šešiamečio tai man skambėjo panašiai kaip" Aš tave myliu mamyte".

 

 

lina_baj lina_baj 07. Mar 2016, 08:32

Man ir tas - multifunkcinė patiko! 👍😀

floryte floryte 06. Mar 2016, 23:34

Va toks sriubos valgymo lenktynės - super! Reikės išbandyti😀

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 06. Mar 2016, 23:13

👍👍🌷