Mamos Ingridos išmėginti receptai :-)

Mamos Ingridos išmėginti receptai :-)

23. Apr 2016, 11:24 mama ingrida mama ingrida

Labutis,šiandien noriu su jumis pasidalinti citrininio kremo receptuku,,Citrininis kurdas".Na man jis labai patiko dėti kaip įdarą į keksiukus arba torto pertepimui.Taigi pirma receptas o paskui papasakosiu kur panaudojau :-) 

Lemon curd (citrininis kremas):
• 3 kiaušiniai,
• 2 didelės citrinos,
• 120 g sviesto,
• 200 g cukraus,
• žiupsnelis druskos.

1. Smulkiai nutarkuoti citrinų žieveles, išspausti sultis. Į vieną dubenį sudėti kiaušinius, cukrų, išspaustas sultis, žieveles, druską ir viską lengvai išplakti/išmaišyti.
2. Užkaisti puode vandens, ant jo uždėti dubenėlį su sviestu ir kaitinti, kol ištirps. Tuomet supilti į sviestą išmaišytą citrinų ir kiaušinių masę ir plakimo mentele maišyti, kol masė sutirštės. Masė turi tapti tokio tirštumo kaip vidutinė blynų tešla.
3. Nuimti dubenėlį nuo puodo, ir paruoštą kremą pertrinti per sietelį. Masę supilti į stiklainėlį. Palaukti, kol atvės, tuomet kremas sutirštėja.
4. Laikyti šaldytuve.

20160423110548-18358.jpg20160423110602-98586.jpg20160423110619-46282.jpg20160423110630-50418.jpg20160423110642-10716.jpg20160423110655-29421.jpg

Taigi kaip matote recepte parašyta ant garų kaitinti o aš viską dėjau ant silpnos ugnies ir maišiau kol ištirpo sviestas ir masė tirštėjo maždaug apie 8-10 min.Visiškai tokiu pat principu galima pasidaryti ir apelsinų skonio kremą:-) 

Taigi kai kremas pilnai atvėso,geriausiai per naktį palaikius šaldytuve.Aš iškepiau keksiukus Ispaniškas madlenas receptuką jau rašiau.Išėmiau iš atvėsusių keksiukų viduriuką.Aš tą darau su obuolių grauštuko išėmėju,tik ne iki dugno.Užpildžiau su kremu tą viduriuką ir dar ant keksiuko užspaudžiau maskarponės kremo kepurėlę.Žinokit tobulas skonis,kaip mažyčiai torto gabaliukai:-) 

20160423111226-95728.jpg

Prie to pačio parašau ir maskarponės kremo receptuką:

250 gr maskarponės

250 ml grietinėlės

65 gr cukraus pudros 

50 gr sviesto kambario temperatūros

Aišku reikėtu plakti ne viską kartu,bet aš žinokit nesižaidžiu dedu į bendrą plakimo indą visus produktus ir plaku kol išsiplaka.Yra buvę kad pradėjo atsiskyrinėti skystis ir lygtais sutraukė kremą.Tuomet dėjau kelioms sekundėms į mikrobanginę ir vėl paplakiau ir žinokit super tuomet išsiplakė puikiai:-) Tuomet reikia kremą truputi atvėsinti šaldytuve,dėti į konditerini maišelį su antgaliu ir puošti keksiukus.Taip pat galima neįdarant keksiuko įdaru,to citrininio kremo įplakti į maskarponės kremą ir jau citrininiu maskarponės kremu papuošti keksiukus.Na tikiuosi viską aiškiai aprašiau.Jei kas nėra aišku drąsiai klauskite tikrai atsakysiu:-) 

P.s.Titulinė nuotrauka skolinta iš interneto :-)

SKANAUS ir iki...:-)


jaldija jaldija 23. Apr 2016, 18:24

👍

lina_baj lina_baj 23. Apr 2016, 12:34

Super! Aš vis nesugalvoju kuo papuošti ir paskaninti keksiukus. Bus idėja 😀