Mamos biblioteka

Mamos biblioteka

23. Oct 2018, 09:52 Sabrina Sabrina

Visada mėgau skaityti, tik nuguldavo lentynose Hemingvėjus, Remarkas, Murakami. Gimus dukrai autoriai pasikeitė, knygų turinys taip pat. Dabar jos orientuotos į vaiko augimą, psichologiją.

Laiką dalinausi su Aušros Kurienės knyga "Kaip užauginti žmogų". Glaustai, apie visus gyvenimo tarpsnius - nuo kūdikėlio iki paauglio. Apie tai kaip "veikia" vaikas ir mes tam tikrose situacijose, kaip mes matome jas ir kaip tas situacijas mato vaikas. Skaitau ir šypsausi - tiesa! Juk ją gal ir giliai kur viduje jautėme, bet nemokėjom pasakyti ar padaryti kaip abiems būtų gerai. Labai verta paskaityti! Ir vis iš naujo atsiversti vaikui augant.

 20181023094900-46967.jpg 

Dar viena lentynoje su perspektyva būti ne kartą atversta. Jei galėčiau, padaryčiau ją privalomą perskaityti mamoms. Ji privertė mane pažiūrėti į savo vaiką kitom akim, kaip į dar didesnį stebuklą nei iki šiol mačiau.
Joje daug patarimų, kaip lavinti vaiką (ir kaip nepaversti to akademiu mokymu, juk turi būti smagu!), paaiškinimų ne tik apie tai, bet ir apie jo psichologinį vystimasį bei pavyzdžių, be to viskas pateikiama per humanistinės pedagogikos prizmę, šiuo atveju, man ji tapo dar kaip ir cukraus pudra nubarstyta, nes labai noriu tikėti, kad atėjus laikui, galėsiu savo dukrytę išleisti būtent į humanistinės pedagogikos principais besiremiantį darželį.
Dar tik atvertus knygą, jau buvau užsirašius į "7 intelektų lavinimo programą", tad labai laukiu laiko, kada dar daugiau žinių gausiu ir ten. Kol kas, net daug nemąstydama, kai kuo jau užsiemėm Atėnei augant (mamos nuojauta gal parodė, kas tinkama?), kai kuriais atvejais gavau daugiau žinių.
Patariu perskaityti dėl platesnio suvokimo, net jei ir netaikysit siūlomų užsiėmimų.

Sabrina Sabrina 23. Oct 2018, 20:28 Egelė

O kaip jūsų atsiliepimai?

Egelė Egelė 23. Oct 2018, 13:36

sėkmės, mano abi mergytės taip pat pabaigusios šią programą 😉

Sabrina Sabrina 23. Oct 2018, 13:20 Renata_SG

Kaip smagu skaityti tokį atsiliepimą! Dabar su dar didesniu nekantrumu lauksiu. 😀

RenataŪselienė RenataŪselienė 23. Oct 2018, 12:38

Labai puikios knygos.
7 intelektų knyga- man kaip Biblija. O programa- pati geriausia investicija į vaiko ateitį. Mūsų mažiausias šeimos narys ją lanko, ir jau beveik baigė 😀 per tuos du mėnesius (rinkomės dažnesnio lankymo variantą) vaikas progresuoja akyse. Ir tas iš tiesų labai labai džiugina ir skatina eiti pirmyn, gilintis patiems, ir perteikti žiniasi mažyliui.