Mamoraštis (3 dalis)

Mamoraštis (3 dalis)

16. Jan 2019, 14:19 Raudona braškė Raudona braškė

Sausio 10-14 -osios


Dienos, kurias drąsiai galiu pavadinti "Ežiukas rūke". Mažoji ir toliau tęsia kėlimosi po minimum 10 kartų į naktį terorizmą, o rytai prasideda apie 5 val. Intensyviai "griaužiama" knyga "Ramus vaiko miegas". Atsakymų į klausimus ir stebuklų kolkas nerasta. Pajutusi grėsmingą miego trūkumo gaidelę balse kalbantis telefonu, į "miego karo" apkasus atidunda sunkioji artilerija - močiutė. Karas pralaimimas. Rytas prasideda net 4 val :D

Sausio 15-oji

3.38 ryto. Planuojama sudeginti Ramaus miego knygą. Bėdos gal neišspręstų, bet bent širdy būtų ramiau. Jei yra kokia nors knyga apie tėčių sugebėjimą miegoti, kai aplink karas, norėčiau ją perskaityti ir išmokti viską nuo A iki Z.
Sakoma, kad tėčiai knarkia dėl to, kad jų šeimų neužpultų baubas. Tai va, mūsų tėtis baubus intensyviai kasnakt baido būtent tuo momentu, kai maitinu ir sūpuoju mažąją. Jei atvyktų "Vyrų teisių" specialistai, manau vyras būtų paimtas iš šeimos, nes jo nugarą ir šonus puošia tikrai nevienas mano kulno įspaudas.
Kita vertus, anksti kėlęs nesigailėsi. Kai vaikas pradeda lankyti darželį, mamos išmoksta siūti, austi ir akėti ir sužino, kad lankyti užrašius vaiką lankyti sporto būrelio, viskas tuo nesibaigs. Darželyje vykdoma akcija "siūk, ausk ar akėk, bet kažką apie futbolą pagamink". O kas ironiškiausia, kad tokie darbeliai ką jau ką, bet mažiausiai dominą sūnų. Jis tiesiog nori sportuoti.
Nors su dideliu miego trūkumu, bet šiandien optimistiškai tęsiamas mudviejų su mažąja projektas "Košė". Pirmus šaukštelius bandomosios tyrelės pasitikusi su susidomėjimu ir nežymiu antakių suraukimu, po kelių dienų mažoji nusprendžia skelbti streiką. Koše užlipinamas mano veidas, kliuva šuniui ir broliui, o mažoji burnelė iškalbingai užsirakina. Mano veidui tenka atlaikyti net ir roto geriamos vakcinos "kaukę", kuri atskrieja po sesutės bandymo ją sugirdyti mažajai panelytei. O bet tačiau, šiandien bent viena gera naujiena, kad be didelių streikų pavyko išragauti net tris šaukštelius. O mano tunelio gale įsižiebia šviesa, kad bent šitą karą galiu laimėti AŠ (kolkas mieliau laimėčiau daugiau nei dvi nepertraukiamo miego valandas).

floryte floryte 17. Jan 2019, 13:24

"Siūk, ausk ar akėk, bet kažką apie futbolą pagamink" ir mūsų darželyje! 😃. Mano ir dukrytės kūrybinės idėjos šia tema tūno kažkur kosmose😃. Kažin, ar iki mūsų nusileis🤣