Mama, kam tau zuikis?

Mama, kam tau zuikis?

02. Aug 2019, 09:10 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Na tikrai... kam jis man?

Na tiesiog tam, kad noriu :) Tokių zuikučių originalų kaina labai jau kosminė (nuo 160 iki 1000 eurų)  ir pirkti jį tik dėl įgeidžio, kad paskui stovėtų pamirštas, sažinė neleidžia. Užmačiau zuikučius aš internete netyčia. Juos siuva Rusijoje net kelios skirtigos kūrėjos ( skiriasi detalės). Dėl šių zuikių verda didelės aistros, vyksta net juodi šmeižto ir puolimo karai, o iškarpos saugomos po devyniais užraktais, bandantys kopijuoti blokuojami youtube, reportinami instagrame. Konkrečiai vieno brando zuikiai labai popoliarūs tarp žvaigždžių, oligarchų or blogerių.

 Bet Rusijoje gygena ne tik elitinės mamos, bet ir tos, kurių dukrytės šių zuikučių nori, bet šeima neįperka. Tai kas belieka? Pilni forumai su klausimu, kaip pasiūti šį zuikį ir bandymai tai padarytiti daugiau ar mažiau sėkmingi, nors iki originalo tolokai. Dabar parodysiu apie kokio meilumo zuikučius eina kalba. Siuvami jie iš įvairių mados namų kailių ir kolekcinių medžiagų, gali būti puošiami brangakmeniais, swarowski kristalais ir visaip kitaip. Jiems siūnami rūbeliai ir batukai.

 Tai kam man zuikis?  Šį klausimą man sūnus uždavė ne tada, kai siuvau pirmąjį eksperimentinį, o tada, kai ėmiau ruoštis siūti antrą. Nikolas labai rimtai nustebo. Kam tau zuikis? Jau turim mėlyną :) Na va, vyrukui ir vieno gana. O mamai ne ? Gal tai bus naujas hobis? Nes tiesiog įsimylėjau.

Pasakysiu atvirai, lengva tik tiems, kieno rankos auga ne kreivos. Ir tik youtube viskas atrodo viens du ir padarei. Realiai atsiranda daug niuansų. Dėl brėžinių, dėl žinių trūkumo, dėl medžiagų pasirinkimo ir detalių. Pasirodo, ne viską taip jau lengva gauti. Na, arba aš nežinau kur. Bet net atmetus visas kliūtis ir netobulumus, rezultatas gavosi širdžiai mielas. Tegu netobulas, bet tai MANO ZUIKA ? Turbūt susirgau zuikių manija.

Ir net nemanau, kad tai plagiatas. Tai mano unikalus rankų darbas su mano pačios iš kelių zuikių sukombinuotais brėžiniais ( vis dar taisomais) ir su jo unikaliu, truputį kreivu snukučiu ?. Beje, pakeitus ausis, gausis kačiukas ?

Taigi, kaip pasisiūti zuiki/ kačiuką:

1. Susirandate norimo modelio brėžinius. Idėjų galima rasti internete tiek, kad norėsis visko :)

2. Susirenkat reikalingas medžiagas ( arba turimas namie, arba audinių parduotuvėje). Aš naudojau dirbtinį kailiuką. Kamšalas - sindiponas.

3. Toliau kiek sunkiau: reikia akių, nosių ir sąnarių. Ieškoti galite rankdarbių parduotuvėse ir ali expresse. Pradžiai nerekomenduoju pirkti labai brangių vokiškų stiklinių akyčių ar dar ko. Kita vertus, kokybė lemia viską, tad su kinietiškom detalėm gali kilti bėdų. Man jų ir kilo, šiek tiek dėl kokybės, šiek tiek dėl neteisingai parinktų dydžių.

4. Turėti didelį norą - tada ir bėdos kažkaip įveikiamos ar apeinamos :) Labai padėjo youtuberių pamokėlės apskritai apie tai, kaip daromi tokie žaislai.

Taigi, kaip maždaug atrodo tos akys, nosys ir sąnariai ( jie tam, kad žaislas galėtų sėdėti, stovėti, sukioti galvytę ir kilnoti letenėles).

Akys - vadinamos safety eyes, užsispaudžia iš žaislo vidaus, tad vaikas išsiraus jas tik su kailiu ir sindeponu, arba iškirps su žirklėm ?

Nosys. Lygiai toks pats principas. Galima naudoti priklijuojamas, bet man norisi saugiai. 

Sąnariai. Būna tokie, būna plastmasiniai. Plastmasinius bandysiu antrame zuikyje, paskui jei bus aktualu, komentaruose palyginsiu.

Pats siuvimo procesas, detalių primatavimas:

Na ir galiausiai turiu savo zuiką!

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 04. Aug 2019, 13:13

Ačiū ?

ramune. ramune. 04. Aug 2019, 12:11

Oho, padirbėjot puikiai!!!

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 02. Aug 2019, 12:00

Aš tiesą sakant nežinau, kiek.čia ta tendencija nauja. Įvairių žaisliukų yra. Yra ir menininkės meškininkės, kurios siūna meškučius, yra lėlėlininkės, daug daug krypčių. Kas kam patinka. Ir kai pamatai, na visko norisi. Aš turbūt iš vaikystės neišaugau 😀

Kristina B. Kristina B. 02. Aug 2019, 11:06

Kad jūs auksarankė, tai faktas 😀 Dar ačiū už naujausias tendencijas, man ši dalis buvo pati įdomiausia.