Maja ir jūra...

Maja ir jūra...

26. Sep 2017, 11:00 Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt

Mums rašo mūsų šaunioji laidos "Mamyčių klubas" vedėja iš Klaipėdos - Eglė.

"Pirmą kartą jos susitiko, kai Majai buvo vos kelios savaitės. Jūra tuomet buvo rami, jauki, vis dar šilta, vasariškai lengva, lėtai skalavo krantą. Kasdien važiuodavom jos aplankyti. Net ir vėjuotą, lietingą dieną.

Mokiau Mają su jūra visuomet pasisveikinti ir būtinai atsisveikinti. Aplankyti ją pirmąją naujų metų dieną. O žiemą prie jūros išgerti arbatos, žingsniais sušildyti pamirštą krantą.

20170925102020-97251.jpg

Maja žino, kad jūra visuomet mūsų laukia. Galima kalbėtis su ja netariant žodžių, nes jūra mus girdi. Atsakymą bangomis išridena į krantą. Reikia tik mokėti jį pamatyti ir susirinkti akmenukais, kriauklėmis, gintarais.

Vasaros vakarai prie jūros gražiausi. Mistiški jie ir lėti, susiliejantys su dangumi, saulę pagaunantys. O naktį jūrą pamatyti gali tik drąsiausi. Bauginančiai snaudžia ji.

Vaikams jūra reikalinga, ne tik dėl sveikatos. Basoms jų kojoms būtina išglostyti smėlį. Bangas išbraidyti. Plaukais vėją sugauti. Akimis laivus suskaičiuoti, abiem rankom jiems pamojuoti. Prie jūros vaikai mokosi svajoti, norus žvejoti, mylėti, ilsėtis ir dūkti.

Namo lauktuvių jūra visuomet įdeda: smėlio į plaukus ir batus, akmenukų į delnus, o svarbiausia tą vėją pagautą ir ramybę mintims. Prie jūros būtina bent kartą metuose sugrįžti, o geriausia kasdien ją aplankyti".

Nuotraukos: "RB Moments"

 

floryte floryte 26. Sep 2017, 19:26

Tiek meilės jūrai Jūsų žodžiuose! Ir nuotraukose - nuostabios akimirkos😍

Pritariu. Labai labai labai užsinorėjau ir aš prie jūros 😉

Liucyte Liucyte 26. Sep 2017, 11:58

Labai gražios nuotraukos! 🌷 Ir tekstas lyriškai banguojantis 😀