Luis Sepulveda "Apie žuvėdrą ir katiną, kuris išmokė ją skraidyti"

Luis Sepulveda "Apie žuvėdrą ir katiną, kuris išmokė ją skraidyti"

26. Mar 2021, 17:19 floryte floryte

     Internetinėje parduotuvėje savo septynmetei dukrelei rinkau knygas. Noriu pasidalinti knyga, kurią neseniai perskaitėme. Tai - Luis Sepulveda "Apie žuvėdrą ir katiną, kuris išmokė ją skraidyti".  Pirmiausia, suintrigavo knygos pavadinimas. Kaip čia taip gali būti - katinas moko žuvėdrą skraidyti?...Kodėl žuvėdra pati nemokėjo skraidyti?..Sužavėjo iliustracijos. 

 

Skaičiau dukrelei vakarais, prieš miegą, ir jai niekada nebuvo gana - norėjo, kad skaityčiau dar ir dar. Suprantama, nes norėjosi žinoti, kas gi bus toliau. Pagrindinis knygos veikėjas - katinas Zorbas - toks rūpestingas, organizuotas, drąsus, šiuolaikiškas...Kiti knygos veikėjai - tiek gyvūnai, tiek žmonės.

Štai, ką pasakė katinas žuvėdrai, bijančiai skristi: "Dėl daugelio dalykų gyvenime būsi laiminga...Vienas jų yra vanduo, kitas - vėjas, o trečias - saulė". Labai svarbu - įkvėpti, padrąsinti!

Ši istorija, išties verta skaitymo, nes parodo, kad nėra neįmanomų dalykų, net jei katinas tampa mama žuvėdrai ir turi išmokyti ją skraidyti!

Susipažinimui - turinys, iš kurio galima supasti, kad veiksmo knygelėje tikrai yra!

Tai - knyga, kuri patogiai įsitaisys Augustės knygų lentynoje su mintimi, kad dar ne kartą bus atversta ir ateityje bus skaitoma dar kartą - jau pačios Augustės.