Levandų žiedas. Kitoks rudens vainikas

Levandų žiedas. Kitoks rudens vainikas

02. Oct 2019, 16:59 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

 Labas, spali!

Norėčiau tau palinkėti, kad būtum gražus, nelabai šaltas ir įkvepiantis. O įkvėpimui juk užtenka tik apsidairyti. Kartais tiesiog po kojomis...

Įprasta, kad vainikus mes dažniausiai darome prieš Kalėdas. Kalėdiniai vainikai puošia duris, stalus, juos galima komponuoti su žvakėmis. 

O kodėl nepasipuošus namų rudens gėrybėmis? Juk tai pats tas metas, kai rausta ir auksu puošiasi medžiai, vaikai saujomis neša namo kaštonus, giles. 

O dar tai metas, kai dažnas tėvelis ar mamytė gauna užduotį atnešti kokį darbelį mokymo įstaigos rudenėlio šventei. 

Noriu parodyti labai paprastą vainiką, kurį galite pasigaminti kartu su vaikais.

Idėjų internete tikrai rasite daug. Galima gaminti vainiką vien iš kaštonų, iš klevo lapų, miksuoti viską po truputį. O man labai norėjosi įkvėpti jam vasariškos šilumos, tad gaminau vainiką su džiovintomis levandomis.

Vainiko pagrindą išsikirpau iš storesnio kartono. Padengiau PVA klijais ir užbarsčiau levandų žiedelių.

Negaliu net apsakyti, koks aromatas pasklido! Net kilo mintis, kad ateinančiais metais turiu būtinai pasisodinti šių nuostabių augalų balkone! Na bet nukrypau nuo temos :) 

Žiedelius švelniai prispaudžiau prie pagrindo, o tada nukračiau  perteklių. 

Ant nuostabaus levandų kilimo nutūpė  plonyčiai medžio griežinėliai. Prireiks storesnių šakų ir pjūklo. Galite įdarbinti ir vyrą, tegu prisideda prie kūrybinio proceso.

Toliau klijavome kaštonus, giles, sudžiuvusius augalėlius. Pagalvojau, kas būtų labai šaunu, jei būčiau turėjusi, pavyzdžiui, rugių varpų, rugegėlių arba aguonų "dėžučių". Bet, kita vertus, minčių daug, o persistengti irgi nevertėtų, tad paliksiu šias idėjas kitam kartui :)

Visas rudens gėrybes tvirtinau karštais klijais.

Ir viskas! Kvapnu ir gražu. Gal levandos šiek tiek trupa, bet ne bėda ?

P.S.Tiesą sakant, pasigaminom netgi du :)