Kviečiu į Japonijos virtuvę

Kviečiu į Japonijos virtuvę

19. May 2021, 14:27 Gintarep Gintarep

Dukrelės dievinami "Mochi".„Mochi“ galima gaminti su skirtingais įdarais. Iš to, kas bus po ranka/darže:uogų, vaisių, šokolado ar lazdyno riešutų. Šioje srityje eksperimentai beribiai. Su dukrele rekomenduojame naudoti iš anksto užšaldyti įdarą (ledus) . 

Gausis 6 vienetai. 
Ingridientai:
Ryžių(iš bėdos tinka ir kitokie) miltai - 150 gramų
Cukraus milteliai - 45 gramai
Vanduo - 150 mililitrų
Dažikliai - 25 mililitrai (vaisių, uogų, morkų, špinatų ir kt. sultys)
Krakmolas - darbui su tešla

Ryžių ar kitokius miltus sumaišome su milteliniu cukrumi.  Sultis supilame į vandenį, o vėliau kitus produktus. Viską gerai išmaišome. Tešla turi būti labai tiršta. Jei pasirodys per tiršta, galima  įpilti dar šiek tiek vandens. Dubenį uždengus lipnia plėvele, tinkančia į mikrobangų krosnelę, pakaitiname nustačius maksimalią galią 1,5 minutės. Jei pasirodys, kad masė nėra lipni, pakaitiname dar 1 min.. Gerai išmaišome ir šiek tiek atvėsiname. Tuomet pasiruošiame vietą kočiojimui, pabarstome krakmolo ir iškočiojus tešlą, formuojame apskritimo formos blynukus, į kuriuos dedame ledų rutuliukus. Aprengtus rutuliukus (lyg koldūnus, tik paslepiame sujungimo vietą) dedame į formutes

ir į šaldiklį. Jei formelių nėra, pirkti nereikia. Galima įvynioti į plėvelę ir į šaldiklį. 
Mūsų MOCHI iš mangų. Įdaras: jogurtas su smulkintu mangu. Dažiklis-mangų sultys. 

Štai ir ledai japoniškai.