Kviečiame užsukti į mini zoo Šiauliuose

Kviečiame užsukti į mini zoo Šiauliuose

11. Aug 2019, 09:31 Raudona braškė Raudona braškė

Paprastai, kai norėdavome kur nors pakeliauti su vaikais (pvz. į mini zoo), tekdavo išsiruošti visai dienai. O kas augina kūdikį, žino, kad pasiruošimas tokioms kelionėms nuvargina labiau, nei pačios kelionės. Tad laaabai nudžiugau sužinojusi, kad šalia Šiaulių ,kuriuose gyvename įsikūrė mini zoo "Raiba plunksna". Kaip močiutė sakydavo "būkim biedni, bet teisingi", Šiauliai neitin išsiskiria vietomis, kurias būtų galima aplankyti su vaikais ir ten praleisti smagiai laiką (na nebent jūsų vaikai mėgsta ramiai pavaikštinėti ir pasidairyti aplink). Tad nieko nelaukę ir susiruošėme.
"Raiba plunksna" - labai romantiškas ir skambus pavadinimas. Jau prie įėjimo pasitininka nuostabus kalvio darbo povas su dar gražiau iškalta uodega. Aplinka abstulbino savo erdvumu ir nuostabiai žydinčiais alpinariumais. Už kelio didžiuuuulis javų laukas. Pasijunti lyg pabėgusi toli nuo miesto
Vos įėjus pasitiko labai maloni darbuotoja, kuri ruošėsi maitinti triušius. Jų ten galybė. Rūšių įvairovė nustebintų net visko mačiusius. O gyvena jie, mano požiūriu, irgi karališkai. Narvai erdvūs, švarūs. Labiau galbūt vertėtų sakyti ne  narvai, o voljerai.
Administraciniame namuke, kuriame įsigijome bilietus įsikūręs graužikų gyvasis kampelis. Ten moterys irgi labai draugiškos ir pakančios smalsiems vaikučiams. Klausia gal kurį peliuką išimti, gal nori paglostyti.
Toliau laukia didžiulis pastatas, kuriame įkurdinta galybė naminių paukščių. Dar tieeeek vištų vištelių, kalakutų ir t.t. nesu gyvenime regėjusi.
Ar esat kada regėję gaidį, kuris būtų absoliučiai juodas? :D
Galima susipažinti su įvairaus dydžio ir spalvų kiaušiniais. Taip pat radome gražių plunksnų būsimiems darbeliams darželyje.
Didžiausią įspūdį paliko stručiai, o ten jų rūšių turbūt bent 5 matėme.
Artimiau pažindintis nelabai buvo drąsu, bet pažiūrėti tikrai buvo kažkas wooow
Taip pat susitikom aviukus, ožkiukus, mažuosius ponius. Mažajai labiausiai pati gražuolės baltosios žąsys.
Didelę dalį teritorijos užima elnių aptvaras, kurį apžiūrėti galima užlipo į apžvalgos bokštelį. Tiesa, čia prašoviau nepasiėmusi objektyvo su kuriuo būčiau galėjusi apsidairyti į toliau nubėgusius elnius. Bet ten jų, kiek akys matė, irgi neviena rūšis.
Vaikučiams gausu sūpynių, yra smėlio dėžė su žaislais, mašinėlės pasivažinėjimui, tad tėveliai gali atsipūsti. Taip pat stovi keketas kepsninių ir šašlykinės, yra pikniko vietos. Visa teritorija apsodinta nuostabiais augalais ir papuošta kalviškais darbais. Vienintelis minusiukas, tai kad, teritorija išklota skalda, tad turintiems vežimėlį mažais ratukais bus sudėtinga jį stumti.
Buvo išties smagi diena, o ir keliauti nereikėjo kažkur laaabai toli.

Mūsų šeima REKOMENDUOJA
Daugiau svarbios info: https://www.facebook.com/Raiba-Plunksna-369299947145160/

"Raiba plunksna"

Šiaulių r. Kairių sen. Bertužių km. Atžalyno g. 36

Šiauliai