Kopiame arčiau dangaus

Kopiame arčiau dangaus

26. May 2020, 16:04 irmantaite irmantaite

Apžvalgos bokštai yra vieni populiariausių lankytinų vietų Lietuvoje. Jų lankymas nekainuoja, lipdamas ir nulipdamas prasimankštini, bet labiausiai visus sužavi atsiveriantys vaizdai. Pirmasis šiais metais mūsų aplankytų bokštų yra Mindūnų apžvalgos bokštas.

Ne taip senai tai buvo vienas aukščiausių apžvalgos bokštų. 36 metrų aukščio, 214 laiptelių kelias vedė iki pat viršaus. Iš apžvalgos aikštelės žvelgiant matosi Labanoro giria, Baltieji ir Juodieji Lakajai, Siesarties ežeras su salomis.

Labai gražus akims vaizdas. Rodos galėtum ir ilgėliau užsisvajojęs pabūti. Besilankančiųjų tikrai nemažai, reikia leisti ir kitiems vaizdais pasigrožėti.

Įspūdingų apžvalgos bokštų Lietuvoje yra nemažai. Net peržvelgiau nuotraukas kiek bokštų, apžvalgos aikštelių esame aplankę:

Siberijos apžvalgos bokštas. Visai nedidukas, tik 15 m. aukščio netoli Platelių.

Merkinės apžvalgos bokštas Dzūkijos nacionaliniame parke, Merkinėje. Aukštis – 26 metrai.

Jau du kartus aplankytas Medžių Lajų takas. Tikrai verta užsukti skirtingais metų laikais, lankėmės ir vasarą, ir rudenį. Manau rudens metu ten net vaizdai įspūdingesni.

Šiliniškių apžvalgos bokštas yra pirmoji apžvalgos aikštelė Lietuvoje. Įrengta 2004 m. Aukštaitijos nacionaliniame parke.

Kirkilų apžvalgos bokštas, primenantis kanoją labai įspūdingas. Bet atsiveriantys vaizdai nuo viršaus dar įspūdingesni, nes matosi apie 30 vandens pilnų smegduobių. Bokšto aukštis beveik 32 m. Man tai vienas gražiausių aplankytų bokštų. 

 Apžvalgos ratas Zarasuose taip pat įspūdingas, ne bokštas, bet iš 17 metrų aukščio atsiveria nuostabi Zaraso ežero panorama. 

Pasirodo ne tiek ir daug aplankėme tų bokštų. Turėsime ką veikti šią vasarą Lietuvoje: lankysime bokštus, pažintinius takus, parkus ir kitas nuostabias vietas.