Kodėl ne dabar?

Kodėl ne dabar?

17. Apr 2021, 09:37 Gintarep Gintarep


Lyginu pirmą ir antrą karantiną. Jie nepalyginamai skirtingi. Pirmame beveik  nieko nedarėme, o laukėme jo pabaigos. Šįkart apie pabaigą nėra kada galvoti, nes daug ko norisi "čia ir dabar" daug ko padaryti. Nesakau, kad džiaugiuosi šiuo epizodu (džiaugčiausi, jei nebūtų sergančių ir mirusių), bet veikla leidžia atitolti ir net pavargti nuo veiklos, o ne  nuo galvojimo. Kol kiti vaikai sako, kad labai pasiilgo kontaktinių pamokų, mano panelytė prašo likimo ir gegužę mokytis nuotoliniu.

P. S. Pakeliui į laikiną  nuotolinių pamokų vietą Kairėnų botanikos sode. 

Puikiai aš ją suprantu, nes prisitaikėme ieškodami pozityvo. Daug privalumo:per 5 minutės išmoko nueiti į mokyklą, tad keltis reikia 7.55 val,o ne 6.30 val. Tarp pamokų ir būrelių nereikia skubėti (bėgti), o galima net mėtų arbatos išsivirti.. Būreliai sėkmingai veikia ir iš mašinos, jei tinkamai susiplanuoji. Vienu metu gali dalyvauti net ne viename renginyje, o svarbiausia pati dukrelė tapo savo srityje paskaitėlių-mokymų lektorė. Dalyvauja savo rato projekte "Mokiniai-mokiniams".
Šįmet ir vėl pas mus ant palangės, anot tėtės šiukšlynas (naudojame sėjimui indelius nuo pieno, grietinės, jogurto ir pan.).


Ką auginame perkėlimui į gruntą, o ką "čia ir dabar" vartoti.
Labai pamėgome salotas su daigintomis pupuolėmis, žirniais, kukurūzais, saulėgrąžomis,

česnakų daigeliai (žiedyno derliumi). 

Chia sėklų daigeliai dažnas svečias mūsų lėkštėje.

Panašu, kad galima visų daržovių daigelius valgyti, išskyrus pomidorų ir bulvių (gal kas sąrašą papildys?). Taip ir su kitomis veiklomis stengiamės dabar, o ne rytoj jas pradėti įgyvendinti. 

"Svarbiausia kažką daryti, o tik kažką nuveiktus skųstis gyvenimu" - taip sako mano vaiko močiutė. O kaip taisyklė, jei kažką darai, nelieka energijos diskusijoms apie kažką mažiau gero.

Tad palinkėsiu visiems, kartu su augaliukais, pakelkime galvą į saulę?O daržas gali būti ne tik darže, bet ir ant palangės, balkone... O kas pasakys, kad... neturi palangės? 

Simonadub Simonadub 18. Apr 2021, 21:08

Aš labai mėgstu saulėgrąžų daigus , man kaip skanu ?