Knygų mugė 2020

Knygų mugė 2020

22. Feb 2020, 16:44 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Jei dar nesilankėte šių metų knygų mugėje, tikrai rekomenduoju tai padaryti!

Man asmeniškai įspūdžiai patys geriausi, nes lūkesčiai buvo susitikti su mylimais autoriais! 

Pirkau, aišku, ir knygų. Nors žadėjau susilaikyti. Namie tikra neperskaitytų knygų karalystė....o bet tačiau man vis mažai. Apie vieną knygą aš papasakosiu atskirame įraše, nes nesinori visko suplakti į vieną.

Taigi, bendras įspūdis - daaaug žmonių! Bet tai nė kiek netrukdė, negadino nuotaikos. Nes atrodė, kad visi su šypsenom ir pozityvia energetika! Gal čia tik taip atrodė, nes pačios nusiteikimas buvo būtent toks.

Kai susitinki gyvai su žmonėmis, kurie tave įkvepia, kitaip ir būti negali. 

Pirmiausia, labai džiaugiuosi sutikusi nuostabios knygelės "Šiaušiukai" autorių Erną Moll. Nuostabus, šiltas, nuoširdus ir paprastas. Gal todėl jo knygelė tikra terapija sielai. Apie ją esu rašiusi anksčiau. O pabendravus gyvai šypsena iki ausų!

Kitos dvi autorės - tai grožio ir mados ikonos ( mano asmeninės, niekam neperšu) 

Tai Olesia Žuravliova - nuostabi makiažo meistrė ir labai draugiškas, nuoširdus žmogus. Visada su šypsena ir gerų emocijų užtaisu. Ji pristatė savo naujausią knygą skubančioms moterims - "Express makiažas". Na žinot, čia labai tinka mamoms, kurios turi milijonus darbų ir nori dar ir gražios būti :) Aš seku ją facebooke ir ji tikrai labai motyvuoja pasitempti, atrasti savo grožį ir mylėti save! Tad labai rekomenduoju ir knygą, ir sekti įrašus ?

Mados guru - Agnė Jagelavičiūtė. Jūs galite ją mėgti, galite nemėgti. Bet nepastebėti negalite. Sutikite, ji nuostabi! Aš neanalizuoju nei jos aštraus liežuvio, nei gyvenimo realijų. Beje, tas aštrus liežuvis man labiausiai turbūt ir patinka, nes ji viską vadina tikrais vardais ir nevynioja realybės į kažkokį instagraminį burbulą. Mada, stilius ir geras skonis - tai yra tai, ką ji transliuoja. Ir kur kas daugiau: tai pasitikėjimas savimi, meilė sau, sąžinigumas prieš save pačią, drąsa būti savimi, būti nepriklausoma. Agnė pristatė savo knygą "Tu turi ką apsirengti". Ir tai knyga visai ne apie madą. Tai knyga apie stilių ir gero skonio formavimą, apie savęs pažinimą. Knyga su tam tikra gyvenimo filosofija, kuri galioja ne tik spintai, bet ir kitoms gyvenimo aktualijoms.

Mistikos, romantikos ir savęs pažinimo mylėtojoms galiu rekomenduoti knygą "Tapk ragana. Jei nori". Skaitosi lengvai, suteikia daug minčių pasvarstymams ir savęs pažinimui, įtraukia. Be abejo pasigavau akimirką ir su šios knygos autore Lavisa Spell. Beje, ar žinote, iš kur toks slapyvardis? Ogi iš anglų kalbos - Love is a Spell - Lavisa Spell ( meilė yra kerai arba meilės kerai, jei norit :) )

O vienas įdomiausių susitikimų ir pokalbių buvo su gerbiamu LR prezidentu G. Nausėda. Ne, ne, asmeniškai pakalbinti neišėjo, bet prezidentas kalbėjo nuo scenos ir auditoriją surinko tikrai nemažą.

Pokalbis ne tik apie literatūrą. Labai tikiuosi, kad bus video įrašas ir galima bus pasižiūrėti nuosekliai :) 

P.S. titulinėje nuotraukoje akimirka iš naujos Elena Selena ( jei teisingai rašau) naujos knygos pristatymo. Autorė gyvena Prancūzijoje ir "rašo" įspūdingas karpinių knygas. Karpinių knygos - tai magiškas pasaulis, faktiškai sukurtas rankomis... knygos gal labiau skirtos suaugusiems, vertinantiems estetinį grožį ir simbolizmą. Istorijos labai trumpos, parašytos prancūzų kalba. Bet net nemokant kalbos, knygos palieka gilų įspūdį. Autorė pristatė naujausią knygą apie žiemą ir mažo lapiuko istoriją, kaip jis pirmą kartą pamato sniegą ir visas žiemos grožybes. Aš turiu ankstesnę knygą "Jardin bleu" - "Mėlynasis sodas" ir galiu tik patvirtinti - šios knygos nuostabios!

 

Tai va tokie knygų mugės nuotykiai. Dievaži, galėčiau tai sėdėčiau ten visas keturias dienas, nors fiziškai ir neįmanoma visur suspėti... :)

 

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 24. Feb 2020, 09:13

Man šiemet pirmą sykį knygų mugė atrodė įspūdingai. Viskas lyg kaip visada, bet nuotaika buvo labai pakili, matyt nuo nusiteikimo priklauso daug kas. Anksčiau nusiteikdavau grūstims ir numindžiotoms kojoms, tai tą ir gaudavau ? ir važiuodavau be konkretaus plano. Bet faktas kaip blynas - tokiame renginyje būtina turėti planą. Taip išvengsi chaoso galvoje ir aplink

Gintarep Gintarep 23. Feb 2020, 21:08

Paroda ta pati, tik įspūdžių kampas kitas... Ačiū už kitokią pojūtį ?

floryte floryte 23. Feb 2020, 19:44

Tikras smagumėlis šis renginys! Pavydžiu visiems, kas jame buvo!

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 22. Feb 2020, 22:38

?? ačiū, kad skaitėte ?

jaldija jaldija 22. Feb 2020, 21:39

Labai įdomiai aprašėte. Ačiū už pasidalinimus ir pastebėjimus