Knygų lobiai: Mamulė Mū plaukioja

Knygų lobiai: Mamulė Mū plaukioja

14. Jul 2016, 14:44 katerinav katerinav

Iki šiol nesu skaičiusi knygų apie Mamulę Mū,todėl mielai susipažinau su šia heroje knygoje „Mamulė Mū plaukioja“.

Miela karvytė gyvena ūkyje tarp žmonių ir vieną dieną išsiruošia į baseiną kartu su savo drauge  mergaite Lina. Mamulės draugė Varna dar bandė atkalbėti nuo tokių pramogų – juk galima sušlapti, užstrigti. Tačiau karvytė draugės neklausė ir išmynė dviračiu į miestą.

20160714144408-43713.jpg

Paveikslėlis iš www.svtplay.se

Baseine galybė žmonių – paveikslėlyje  matome ir vaikų, suaugusių, senelių, matome, kaip žmogus bijo nusileisti tramplinu, mergina neria į vandenį, draugai šnekučiuojasi, senukas skaito knygą... 

20160714144204-80271.jpg

Paveikslėlis iš www.saltagrodan.de

Pamačiusi ant sienos lentą su medaliais, Mamulė nusprendė, kad verta ir jai sudalyvauti ir laimėti auksinį medalį. Karvė taipogi apsilankė vaikų baseine ir pirtyje. Grįžusi namo, Mamulė Mū parodė Varnai savo laimėjimą, tačiau varna visai nesidžiaugė... Bet vaikams šovė mintis į galvą – reikia apdovanoti ir Varną. Varna rodė įvairius triukus ir laimėjo medalį.

O knygos moralas:

„Ne visi moka plaukti.

Kai kurie tik skraidyti.

Bet ir tie verti medalio.“

Pasirodo, kad knyga  turi ir užduotėlių knygutes: Spalvink – Mamūlė Mū ir Varna. Nuo taško prie taško – Mamūlė Mū ir Varna. Linksmieji galvosūkiai - Mamūlė Mū ir Varna. Skaičiuok - Mamūlė Mū ir Varna.

Knyga tokia nuotaikinga ir miela, kad mane labai pralinksmino. Tuo pačiu ir pamokanti – pasidalinti su kitais, pradžiuginti, stebėtis, pajusti skirtumus, būti tolerantiškam. O kokios iliustracijos – gali neskaityti knygos, o sukurti visą istoriją vien žvelgdamas į paveikslėlius.