Knygų lobiai: Drambliukas Olis

Knygų lobiai: Drambliukas Olis

23. Jun 2016, 17:20 katerinav katerinav

Dar viena spalvota, graži knyga vaikams „Drambliukas Olis“.

Drambliukas Olis švenčia savo gimtadienį ir svajoja apie... broliuką... Deja, bet tėvai jam padovanoja ne svajonių brolį, o riedučius. Todėl drambliukas pasileidžia į kelionę. Kurios metu jis gali patupėti gandro lizde, sutinka elnią, tyko varliukų vandeny.

 Ar žinote, koks stiprus būna noras turėti broliuką ar sesutę? Gal tik vyresnieji vaikas žino tą jausmą? Man buvo dveji-treji, kai vis rinkau į taupyklę pinigėlius ir laukiau, kada gi tėvai nupirks man brolį. Vietoj brolio gavau sesę, bet vistiek buvau tokia laiminga. Jaučiausi tokia didelė! Juk galiu ir vežime pavėžinti, ir pamaitinti, pakalbinti. Kai kalbama apie pavydą, gimus mažyliui, man sunku tuo patikėti. Kol kas nemačiau tokių pavyzdžių. Juk svarbi tėvų užduotis – paskirstyti dėmesį savo vaikams. Rodyti, kad vyresnėlis yra ne mažiau svarbus už mažiuką. O dar geriau – įtraukti jį į mažylio auginimo procesą. Vyresnis vaikutis gali ir pagelbėti pakeisti sauskelnės, parinkti mažyliui drabužėlius, stumti jo vežimą, rodyti paveikslėlius knygutėje. Patikėkite, tada jis tikrai jausis svarbus ir naudingas. O jeigu liepsime jam eiti pažaisti, pabūti kitam kambary, netrukdyti – štai tada ir gali vaikas staiga „sumažėti“ – tokiu būdu reikalauti tėvų dėmesio.

Koks liūdnas vienturčių gyvenimas. Nors brolių ar seserų meilė yra gan keista, persipinusi neapykantos, ginču, muštynių virvėmis, tačiau tuo pačiu suvokimu, kad tai vienas artimiausių žmonių tavo gyvenime. Nors pažįstu  ir tokių, kurie puikiai sutaria ir niekas (beveik) nesipyksta. Tačiau amžiaus skirtumas būna kiek žymesnis.

Drambliukas Olis sutinka dar kelis žvėrelius, barsuką, kengūrą ir t.t. Tačiau jis pasiilgsta mamos ir skuba namo. Taip skuba, kad net atsitrenkia į medį ir atsiduria ligoninėje. O ten jį slaugo, lanko mylima mamytė. O kaipgi kitaip, juk tik mamos moka būti tokios švelnios su savo ligoniukais ir tik nuo jų rankų prisilietimų iš karto pasidaro geriau. 

saulelydis123 saulelydis123 23. Jun 2016, 17:44

Turim sita knygute - puiki, mano vaikams labai patinka 😀