Knygų lobiai: Antroji evangelija pagal Užkalnį

Knygų lobiai: Antroji evangelija pagal Užkalnį

24. Mar 2017, 20:34 katerinav katerinav

Knygos pavadinimas: Antroji evangelija pagal Užkalnį
Autorius: Andrius Užkalnis
Originalo kalba: lietuvių
Leidimo metai: 2015
Puslapių: 301

Aprašymas:

Pirmoji perskaityta A. Užkalnio knyga. Man ji pasirodė parašyta dėl to, kad tiesiog reikėjo. Kartais skaitai knygą ir jauti autoriaus pasimėgavimą rašymu. Aistrą. Džiaugsmą. Deja, bet ši knyga man truputį priminė vadovėlį. Labai sausa.

O aprašomi tarybiniai laikai. Sarkastiškai. Ir atrodytų, jog viskas buvo labai labai blogai. Tačiau, kai pasikalbu su žmonėmis, gimusiais ir didžiąją savo gyvenimo dalį gyvenusiais Tarybinėje Lietuvoje, susidaro kitoks įspūdis. Nemažai žmonių ilgisi tų laikų – juk ir mokytis galėjai nemokamai, gauti butą, sodo sklypą, jei gerai dirbai – visada būdavai įvertintas. Visgi, manau, kad tų laikų ilgisi tie, kurie susitaikė su likimu, nesiekė kažko daugiau, jiems patiko kasdienė rutina ir jausmas, kad bet kokiu atveju jais bus pasirūpinta.

Kalbama apie vaistus, kurių populiariausi – aktyvinta anglis, analginas, aspirinas (tarybiniai žmonės tikėjo, kad ryte kamuojant pagirioms reikia dar šiek tiek išgerti, tačiau tokia savijauta, greičiausiai, rodo, jog žmogus yra alkoholikas...), briliantinė žaluma, citramonas ir kiti. Aš iš savo vaikystės atsimenu „zviozdočka“ - iki šiol nelabai žinau, koks čia vaistas ar tepalas. Pasakojama ir apie filmus, animacinius aukšto lygio filmukus, laisvalaikio leidimo būdus, sporto šakas, automobilius ir taip toliau.

Labai įdomios knygos nuotraukos – atskleidžia anų laikų dvasią.

Bendras įvertinimas 10 balų sistemoje – 6.