Kiek mes prisidedame prie aplinkos apsaugos?

Kiek mes prisidedame prie aplinkos apsaugos?

18. Sep 2019, 20:58 Gintarep Gintarep

Dabar tapo madinga gyventi kiek galima ekologiškiau, taupiau ir švariau.

Žinau, kad nepradėsime naudoti medžiagines nosinaites, nevirinsime švirkštų ir dar kitų bus ne. Bet medžiaginius maišelius tikrai galime naudoti, nes jie mums gali piknikuose tarnauti kaip staltiesės

bei pagal paskirtį - susikrauti pirkinius.

Tuo prisidedame prie gamtos apsaugos ir namie išvengiame šiukšlių gausos bei šeimos biudžetas ne taip greitai ištuštės.

Iš daugkartinių puodelių man skanesnė arbata, kakava ir kava.

Todėl mes į piknikus ir išvykas keliaujame ne su plastikiniais indais, o su daugkartiniais. Tam labai tinka termusiukai-puodeliai,puodeliai su dangteliu,  termusai, o jei su mašina vykstame, įsidedame daugkartinius puodelius, stiklines.

Plastikinėje taroje stengiamės kuo mažiau visko pirkti ir net sekasi taip daryti, kai turi daugkartinius indus, kurie tarnauja tinkamai, pagal paskirtį. Kavai, arbatai, kakavai, sultims ir t.t.  turime termusus, termusiukus-puodelius, puodelius su dangteliais.

O jei pasitaiko nusipirkti plastikinės taros, jos atgyja antram gyvenimui.

Plastikinių šaudelių galima sakyti, kad nenaudojame visai. Bet jei taip atsitinka, kad jie pas mus atkeliauja, iš jų pasigaminame muzikos instrumentus.

Norėčiau pasidžiaugti, kad prekyboje atsirado šaukšteliai-šiaudeliai iš metalo. Patogu juos išplauti ir atlieka kelias funkcijas.

Taip gyvendami, galime sutaupytus pinigėlius skirti knygai.

Manau, kad savo pavyzdžiu dukrelei įdiegsime taupumo ir gamtos apsaugos pagrindus. Nors  tai bus lašas jūroje, bet kaip sako patarlė, kad lašas po lašo ir akmenį pratašo.

 

floryte floryte 22. Sep 2019, 21:48

Na taip, savo pavyzdžiu mes ir diegiame vaikams vertybes. Ekologija prasideda nuo mažų dalykų, nuo kiekvieno iš mūsų pasirinkimo. Dar nemačiau tokių metalinių šaukštelių-šiaudelių. Įdomu, kur jų yra pirkti?..

jaldija jaldija 19. Sep 2019, 18:06

Šaunu ?