Kepenėlių ir filė apkepas - skanus ir karštas, ir šaltas

Kepenėlių ir filė apkepas - skanus ir karštas, ir šaltas

09. Jun 2020, 14:12 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Jei atvirai, nemėgstu aš kepenėlių. Na neskanu man. Tačiau pamačiusi Beatos virtuvės receptą, jį išmėginau ir pakeičiau nuomonę. 

Mano receptas kažkiek skiriasi nuo laidoje matyto, nes aš jį gaminu iš to, ką randu pas save, tačiau tikrai labai skanu ir labai paprasta.

Lygiomis dalimis sumalu kepenėles ir vištienos filė, dar įdedu pievagrybių ( juos sutarkuoju) ,šiek tiek druskos, pipirų, galima dėti vištienos prieskonių, ir viskas. Visą masę supilame į kepimo formą, uždengiame folija ir kepame apie valandą ar dvi 150°C orkaitėje ( priklausomai nuo kiekio). Paskui foliją nuimame ir pakepame dar truputį, kad susidarytų plutelė. 

Receptas paprastas, o patiekalas universalus: jį galima valgyti tiek karštą ( su bulvėmis ar daržovėmis, grikiais ar ryžiais), tiel šaltą pjauti ant sumuštinių ir neštis kad ir į iškylą.

P.S. originale Beata dėjo graikinius riešutus, tad skonis gavosi tikrai originalus ir visai neprastas. Žinau, kad daug kas nevalgo subproduktų, bet ir iš jų galima pasigaminti puikių patiekalų!

malta filė ir kepenėlės

tarkuoti pievagrybiai, manau puikiai tiktų smulkinti baravykai

sudedame į formą

iškepęs atrodo, kaip juoda duonytė

su keptomis daržovėmis