Keliaujame po Lietuvą. Kirkilų apžvalgos bokštas ir pramogų centras

Keliaujame po Lietuvą. Kirkilų apžvalgos bokštas ir pramogų centras

13. Jun 2020, 13:36 picama picama

Toliau keliaujant į Lietuvos šiaurinę pusę, aplankėme garsųjį ir gražųjį Kirkilų apžvalgos bokštą.

Jis tikrai didelis, erdvus ir įdomios formos! Iš viršaus matosi karstiniai ežerėliai, kurie susijungdami tarpusavyje sudaro įdomu vaizdą- vanduo tamsiai rudos spalvos ir atrodo pilnas salelių. Turbūt dar gražiau atrodo, kai vanduo būna nusekęs ir gilesnės duobės panašesnės į kokius kraterius.

Šalia bokšto padarytas pažintinis takas su keliais pontoniniais tiltais, keliais stendais apie čia gyvenančius gyvūnus, augančius augalus ir netgi garsų gaudykle! Tai toks medinis didelės kūgio formos statinys su abiem atvirais galais- įlendi į jį ir klausai paukščių čiulbėjimo arba vandens čiurlenimo. Tikrai girdisi garsiau visi garsai.

 

Po to aplankėme pramogų centrą, įsikūrusi tame pačiame miestelyje, Kirkiluose.

Kadangi diena pasitaikė lietingą, tai apžiūrėjome tik įdomų namą, o pažintinį taką praleidome. Taip pat dėl lietaus nepabandėme žaisti mini golfo, šaudyti iš lanko, pamėtyti lėkščių. Labai dėl to ir nenuliūdome. Namas tikrų tikriausia iliuzinė apgaulė! Kuri vaikams labai patiko. Mat nuotraukose grindys atrodo tiesios, o iš tikrųjų jos visiškai pritaikytos griuvinėti, ridinėtis, kopti, čiuožti!! Po kurio laiko ten pabuvus, tokia kambarių padėtis pasirodė ne visai tinkama mūsų tėčiui, nes jam ėmė svaigti galva ir net pykinti. Visgi įdomi pramoga.