Keliaujame po Lietuvą. Bitininkystės muziejus

Keliaujame po Lietuvą. Bitininkystės muziejus

12. Jun 2020, 14:11 picama picama

Dalyvauk projekte VASAROS GIDAS 2020 ir laimėk gausybę prizų!

Karantinas į pabaigą (jau veikia muziejai, kavinės, viešbučiai, turizmo informacijos centrai), vasara prasideda tad ir mūsų kelionės gauti magnetukų Surink Lietuvą tęsiasi!

Kaip smagu buvo išvykti su šeima į kelionę! Šįkart pasirinkome surinkti visus Aukštaitijos (Panevėžio apskrities) magnetukus. Bet kelionę pradėjome nuo Utenos apskrities- nes kai keliavome aną kartą, bitininkystės muziejus neveikė, o jį pamatyti labai norėjome. Vaikai sakė, kad čia buvo geriausia vieta šios kelionės metu!

Ir tikrai visomis prasmėmis geriausia- yra ko sužinoti, pamatyti, paliesti, kur pabėgioti ar pavalgyti. Visapusiškai turtinga vieta.

Muziejus Įsikūręs Stripeikių kaime, Ignalinos rajone. Didelė teritorija- kalniukas, upelis, pasivaikščiojimo takeliai, vaikams didžiulė smėliadėžė, dvivietė čiuožykla, medinėssūpynės, pavėsinė pailsėti ir užkąsti.

Net keletas namelių, kuriuose viskas pagal tam tikrą temą- viename bičių korio akutės su daug įdomios informacijos apie bites ir jų gyvenimą; kitame namelyje radome medingų augalų nuotraukų ir jų aprašymų; dar viename namelyje visokie įrankiai, reikalingi bitininkams, bitininkystės istorija, vaikams didelis liečiamas ekranas su žaidimais apie bites.

Tikrai smagi vieta ir turiningai praleistas laikas visokio amžiaus keliauninkams! Būtinai apsilankykite.