Na gerai, skonis gal ne visai mascarponinis, bet užtepėlė gaunasi fantastiška!
O daryti beveik nieko nereikia. Tik kuo riebesnį (geriausia šaltibarščių) kefyrą įdėti nakčiai į šaldymo kamerą.
Ištraukus iš kameros ir pašalinus pakuotę ledinį kefyrą įdėti į merliuko supynes ir palikti atitirpti ir nuvarvėti. Lai kefyro masė taip merliuke supasi apie 4-6 valandas, kol masė bus panaši į riebios trintos varškės.
Kaip ir viskas!
Galima dėti į pyragus ir naudoti vietoj mascarpones desertuose. Arba dėti norimų prieskonių ir turėsite užtepėlę. Paprikos milteliai, ciberžolė, pipirai, druska, žolelės, česnakai. Žodžiu, tinka viskas. Net marinuoti agurkėliai ( smulkiai supjaustyti) ?
oho ?