Vasaros gidas: Kauno botanikos sode

Vasaros gidas: Kauno botanikos sode

20. Jun 2020, 11:31 Kristina B. Kristina B.

Vienas iš neabejotinai akį traukiančių objektų Kaune yra botanikos sodas. 1923 metais įkurtas sodas traukia savo takeliais, apsodintais įvairiausiomis gėlėmis, medžiais, krūmais. Dėl savo mažesnio ploto ir gausesnių pavėsių jis man labiau patinka už Vilniaus botanikos sodą, o gėlių jame tikrai ne mažiau. Dabar intensyviai žydi bijūnai (tiksliau turėtų žydėti, juos gerokai apkapojo lietūs)

Raganės

O jau rožės rožės

kaktusai

Man labai patinka ir bendras botanikos sodo vaizdas, kuomet įvairios gėlės žydi kartu

Botanikos sode yra ir įdomių skulptūrų

 Na, o geriausia dalis, žinoma, karstynės vaikams

Botanikos sode yra ir gyvūnų. Girdėjome daugybę paukščių, matėme voverę, tačiau vaikus labai žavėjo vandens paukščiai. Tikrai matėme žąsis, antis, gulbes su gulbiukais, be to buvo net ir keletas man nežinomų paukščių.

Kainos gana draugiškos. Suaugusiems 3 eur, vaikams virš 6 metų - 1 eur. Šeimos bilietas dviems suaugusiems ir dviems vaikams - 6 eur. Visur gausu tuoletų, suolelių prisėsti, bet reiktų pasiimti geriamo vandens. 

Mes nenufotografavome, tačiau labai įdomu palyginti skirtingas šermukšnių, eglių  rūšis, pasigrožėti tulpmedžiu, ginkmedžiu. Yra ir daugiau įdomių medžių, virš ežerėlių palinkusių gluosnių, įdomiai nuaugusių beržų. Oranžerijoje įdomu, bet nenuėjau, nes mažasis kažko atsisakė ten eiti, bet siūlau nepraleisti, ten turėtų skraidyti drugeliai, augti bananai ir kiti atogrąžų augalai.