Šiandien PC "Nordika" maisto prekių parduotuvėje"Rimi" užmačiau kaštonus.
Norėčiau pasidomėti mamyčių ar perkate? Gal gaminate ką nors įdomaus?
Mes kaštonus atradome prieš 20 metų Portugalijoje ir prieš 10 metų išdrįsome kaštonauti Sicilijoje.
Nuo to laiko tapome didžiaisiais jų gurmanais.
Sicilijoje yra net specialios gaminimo ir valgymo aikštelės.
Mes su išlukštentais kaštonais verdame sriubą arba verdame su odele siūriame vandenyje ir valgome lyg lauže keptas bulves, prieš tai, nuėmę odelę.
Dukrelė mėgsta valgyti ir žalius kaštonus. Jų skonis lyg lazdyno riešuto maišyto su muskatu.
Virti ar ant grotelių kepti kaštonai primena bulves.
Tinka ir dėti į kepinius.
P. S. Aprašiau ne lietuviškus kaštonus, nes šie maistui nėra tinkami.
Kaštonais įdarytas kepsnys - dukrelės aistra ir gaminti, ir valgyti.
Kristina. B puiku būtų, jei visi PC taip juos vadintų. Daug kur (Lietuvoje) rašo, kad kaštonai, iš italų kalbos verčia irgi į kaštonus..
Kažkaip maišosi.... O šis Jūsų pasiūlytas - tiksliausias. Ačiū.
Mna rodos, kad jie vadinasi kaštainiais
Na po šio pasidalinimo patirtimi, bent jau žinosime ką su jais daryti! Reikėtų kada išdrįsti!?
Sugundêt išbandyt kada nors ?
Aš į juos vis pasižiūriu, jei užmatau parduotuvėje, bet nedrįstu pirkti. Net neįsivaizduoju, kokio jie skonio ir kažkaip prisibijau 😀