Kas man būdavo sunkiausia auginant 3 vaikus?

Kas man būdavo sunkiausia auginant 3 vaikus?

26. Apr 2023, 01:33 Agnė Frelingė Agnė Frelingė

Ne jų migdymas, pasakų skaitymas, apsipirkinėjimai, susiruošimas į lauką ar ginčų sprendimas, nes turint šiokią tokią rutiną ir jos laikantis, viskas vyksta daugmaž pagal planą. Visgi, sunkiausiu dalyku laikyčiau nenumatytus atvejus, ypač vaikų ligas, kurių suplanuoti neįmanoma, o tikimybė, kad jų bus daugiau, išauga sulig kiekvienu vaiku.

Tie dažni nenumatyti atvejai ir neturėjimas jokios pagalbos iš šalies sukuria labai didelį vienišumo pojūtį. Ypač tai jautėsi, kai vaikus auginome Vilniuje. Kaip jau sakiau, kai yra rutina ir prie jos pripranti - viskas gerai. Kartais pasikviesdavom auklę ir net kažkur su vyru išeidavom. Tik tai buvo taip seniai, dar iki pandemijos. Bet kai atsitinka gyvenimas..

Na tarkim, ateina kelis mėnesius lauktas vieno vaiko vizitas pas gydytoją, bet pradeda karčiuoti kitas. Ir nežinai, kas didesnė blogybė - ar tempti sergantį vaiką į lauką, ar lauktą vizitą atkelti dar keliem mėnesiam. Arba netikėtai susirgus vienam, kitą reikia pasiimti iš darželio. Kartais suplanuoji nusipirkti maisto vakarop, bet pradėjus vemti vienam vaikui, planus atšauki ir tikiesi pavalgyti bent jau kitos dienos popietę, kai last mile atveš užsakymą į namus. 

Kartą reikėjo vaistų Frėjai, bet Hadas karščiavo po skiepo. Tą kartą paprašiau draugės, buvau labai dėkinga už pagalbą. Bet draugai nėra šeimos nariai ar artimi giminaičiai. Jų prašydamas jautiesi kaltas, kad trukdai, galbūt, planų turinčius žmones. Tad ir stengiesi išsiversti pats, kiek įmanoma. Nors prisipažinsiu, kartais būdavo taip nežmoniškai, nesveikai sunku, kad savo rūpesčiais negali pasidalinti su niekuo, tik su antrą valandą nakties iš darbo grįžtančiu vyru. 

Bet dabar, gyvenant Varėnoje, viskas kitaip. Teoriškai, pagalbos būtų, bet čia gal suveikė kažkoks dėsnis, kad jos ne itin ir prireikia :D Bet vien žinojimas, kad esi ne vienas, kad turi kažką šalia, leidžia šiek tiek atslūgti stresui ir pasidžiaugti kitais dalykais.

Tad vertinkit, jei turit kažką artimo šalia, nes tokia prabanga tikrai ne kiekvienas gali pasigirti.

floryte floryte 02. May 2023, 22:13

Taip, ši nuotrauka panaši į paveikslus bažnyčiose, kur nupiešti šventieji ir angelai ❤️.

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 28. Apr 2023, 11:22

Nuostabi foto 😀