Kas gelbsti kelionėse su vaikais?

Kas gelbsti kelionėse su vaikais?

03. Sep 2021, 17:29 ViktorijaBudene ViktorijaBudene

Sveikos, mamos,

Praėjus mūsų šeimos kelionei, galvoju, pasidalinsiu, kuo ilgose važiavimo atkarpose stengiausi vaikus užimti. Aišku, daugiausia džiaugsmo man, kai jie miega, bet kai budrauja, tai tyliai pabūna iki 1 min. Turėjau smulkių žaislų, kurių jie iki kelionės nematė (buvo kurį laiką paslėpti) ir kurie patogūs turėti kuprinėje.

Tai vadinamieji stresui malšinti žaislai, kai abu rėkia - gerai ir man tokius turėti. Bet jie išties smagūs ir lavinantys smulkiąją motoriką bei kūrybiškumą, nes kai įsitraukia, tai tyla kuriam laikui garantuota. Kur Lietuvoje pirkti - nepasakysiu, bet tikiu, jog dabar jų populiarumas didelis ir daug kur galima rasti. Mums juos atidavė vyresnės pusseserės, gyvenančios Jungtinėje Karalystėje.

Taip pat dar gelbėjo knygutės, ėmiau plonas, kad neužimtų daug vietos. Kai kurios su lipdukais, kai kurios pasakų, seniai skaitytos.

Mano sūnui labiausiai prie širdies mažos mašinytės - duok vieną naują ir džiaugsis kurį laiką, kol prisimins, kad dar kito modelio neturi ir tada jau zurks pirkti dar vieną mašinytę.

Mažajai duok čekį plėšyti - irgi bus veiklos :)

Kai reikėjo, tai sukomės iš padėties visais būdais.

Ir, žinoma, kaip be užkandžių! Daug ir visokių: sausainiukai, sūrio lazdelės, kukurūzų lazdelės, vaisinės tyrelės, bananai, džiovintų uogų batonėliai ir pan.

Maniškiams - tik duok pavalgyti, tokie dalykai visada gelbsti nuo ašarų.

Reikia nusiteikti, jog idealiai švaraus autosalono kelionės metu išsaugoti nepavyks, bet rinkitės kuo mažiaus birius, trapius užkandžius.

Aišku, gera nuotaika ir nusiteikimas, jog keliavimas su vaikais kitoks, nereikia tikėtis, jog jie bus kantrūs ir išsėdės ramybės būsenoje, labai padeda. Iš vaikų nereikia nieko tikėtis - ir gal jie nustebins. Pvz., manieji vieną keliavimo dieną beveik visą laiką miegojo, tai su vyru mėgavomės vaizdais pro langą ir tyla ??

O kokie žaislai ar veiklos pasiteisino jums kelionių metu? 

Pasidalinkite ?

 

Linkėjimai,

Viktorija