Karen Young knyga vaikams apie nerimą ir drąsą "Ei, šaunuoli"

Karen Young knyga vaikams apie nerimą ir drąsą "Ei, šaunuoli"

27. May 2021, 23:39 floryte floryte

   Manau, kad vaikams išties yra labai nedaug psichologinio praktinio pobūdžio knygų. Viena iš tokių nedaugelio knygų - Keren Young knyga "Ei šaunuoli". Knygos autorė, Karen Young, dirbo psichologe, vėliau sukūrė interneto puslapį www.heysigmund.com, kuriame mėgina psichologijos mokslą priartinti prie meno būti žmogumi. 

Knyga išskirtinė, nes:

- vaikui suprantamai, paprastai aiškinama, kas tai yra nerimas, ir kad tai yra normali žmogaus būsena, o ne kokia anomalija;

- duodama konkrečių užduočių, patarimų, kvėpavimo gudrybių ir pan., padedančių nugalėti nerimą;

- vaikui stengiamasi įkvėpti pasitikėjimo savimi, kad ėmus nerimauti, vaikas pasijustų lyderiu, superherojumi, galinčiu keisti situaciją, o ne bailiu, sutrikusiu, pasiduodančiu ir t.t.

- nors aiškinama vaikams suprantama kalba, tačiau neaplenkiami fiziologiniai, psichologiniai dalykai, kad vaikas kuo tiksliau galėtų suvokti, kaip ir kas vyksta su jo kūnu;

- knyga moko vaikus savyje pažadinti ir puoselėti drąsą, ryžtą, kūrybingumą, gebėjimą priimti tinkamus sprendimus;

- puikus knygos stilius. Jis toks artimas vaikui, įtikinamai įkvepiantis pasitikėti savimi.

   Mano septynmetį vaiką ši knyga sužavėjo. Kartu atlikome knygoje aprašytus pratimus, užduotis.Manau, kad tėvams ar mokytojams ne visada lengva pastebėti vaiko išgyvenamą nerimą, todėl reikia mokyti pačius vaikus atpažinti nerimą ir jį išgyventi.

Knygą iliustravo lietuvė dailininkė Norvilė Dovidonytė, kuri baigė meno mokyklą Lietuvoje. Iliustracijos išties labai mielos, meniškos:

Tiesą sakant, knyga patiko net mūsų mažyliui naujokui kačiukui, kuris, kaip naujas mūsų namų gyventojas, adaptacijos periodu, matyt, irgi patyrė šiek tiek nerimo.

Nuoširdžiai dėkojame Mamyčių klubui ir leidyklai VAGA už šią puikią knygą!