Karališkas šokoladinis varškės pyragas
Pagrindui:
125 g. sviesto
1 kiaušinis
130 g. cukraus
1 arbatinis šaukštelis cukraus
Žiupsnelis cinamono
25 g. kakavos
200 g. miltų
Varškės masei:
500 g. varškės (mėgstamo riebumo)
3 kiaušiniai
100 g. cukraus
Pakelis vanilinio pudingo
Papuošimui, passkaninimui:
Obuolys arba persimonas, kokoso drožlės, šokolado drožlės ar kiti pabarstukai
Orkaitę kaitiname iki 180 laipsnių, kol ji kaista pagaminame tešlą iš pagrindui skirtų produktų.
1. Sutarkuojame sviestą su “burokine” tarka
2. Įdedame kiaušinį, cukrų, cinamoną
3. Atskirai į miltus įmaišome kakavos ir kepimo miltelius, ir viską pilame į tarkuoto sviesto, kiaušinio masę.
4. Minkome šokoladinę tešlą.
5. Iš visos tešlos masės atgnybiame dviejų šauktų dydžio gabalėlį ir dedame į šaldytuvą, jo prireiks puošimui.
6. Šokoladinę tešlą tiesiame į apvalią 24 cm. dydžio skardą, taip kad užsidengtų ir formos šonai.
7. Dedame į orkaitę, kad tešla pakeptų 10 min.
8. Per tą laiką pasiruošiame varškę, kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių, trynius suplakame su vanilinių pudingu, baltymus su cukrumi.
9. Pilame trynių masę į varškę, plakame iki vientysos masės, tuomet įmaišome išplaktus baltymus.
10. Dedame visą varškės masę į tešlą, kuri pakepę 10 min.
11. Susipjaustome mažais kubeliais obuolį arba persimoną, pabarstome juo pyrago masės viršų
12. Ištraukiame iš šaldytuvo tešlos gabalėlį ir patarkuojame jį „burokine“ tarka ant obuolių ar persimonų.
13. Dedame kepti 60 min. 180 laipsnių tempetatūroje.
14. Atvėsiname formoje, galime pabarstyti kokoso drozlėmis, šokolado drožlėmis ar šokoladu.
SkanausJ