Karališkas šokoladinis varškės pyragas

Karališkas šokoladinis varškės pyragas

09. Oct 18:43 Makovske Makovske

Karališkas šokoladinis varškės pyragas

Pagrindui:

125 g. sviesto

1 kiaušinis

130 g. cukraus

1 arbatinis šaukštelis cukraus

Žiupsnelis cinamono

25 g. kakavos

200 g. miltų

 

Varškės masei:

500 g. varškės (mėgstamo riebumo)

3 kiaušiniai

100 g. cukraus

Pakelis vanilinio pudingo

 

Papuošimui, passkaninimui:

Obuolys arba persimonas, kokoso drožlės, šokolado drožlės ar kiti pabarstukai

 

Orkaitę kaitiname iki 180 laipsnių, kol ji kaista pagaminame tešlą iš pagrindui skirtų produktų.

1. Sutarkuojame sviestą su “burokine” tarka

2. Įdedame kiaušinį, cukrų, cinamoną

3. Atskirai į miltus įmaišome kakavos ir kepimo miltelius, ir viską pilame į tarkuoto sviesto, kiaušinio masę.

4. Minkome šokoladinę tešlą.

5. Iš visos tešlos masės atgnybiame dviejų šauktų dydžio gabalėlį ir dedame  į šaldytuvą, jo prireiks puošimui.

6. Šokoladinę tešlą tiesiame į apvalią 24 cm. dydžio skardą, taip kad užsidengtų ir formos šonai.

7. Dedame į orkaitę, kad tešla pakeptų 10 min.

8. Per tą laiką pasiruošiame varškę, kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių, trynius suplakame su vanilinių pudingu, baltymus su cukrumi.

9. Pilame trynių masę į varškę, plakame iki vientysos masės, tuomet įmaišome išplaktus baltymus.

10. Dedame visą varškės masę į tešlą, kuri pakepę 10 min.

11. Susipjaustome mažais kubeliais obuolį arba persimoną, pabarstome juo pyrago masės viršų

12. Ištraukiame iš šaldytuvo tešlos gabalėlį ir patarkuojame jį „burokine“ tarka ant obuolių ar persimonų.

13. Dedame kepti 60 min. 180 laipsnių tempetatūroje.

14. Atvėsiname formoje, galime pabarstyti kokoso drozlėmis, šokolado drožlėmis ar šokoladu.

 

SkanausJ