Kakės Makės užduočių dėžutė - metų pradžios atradimas

Kakės Makės užduočių dėžutė - metų pradžios atradimas

06. Jan 2021, 01:06 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Sveikos!

Tikriausiai visos žinote Kakę Makę. Na kur gi nežinosi? Man rodos ją žino net ir tie, kurie neskaitė nei vienos knygos :D 

O į mūsų rankas pateko ne tik knyga, bet ir užduočių dėžutė (!) Ar jau matėte tokią? Kas mane žino, tikrai pasakys, kad Įvairiausi darbeliai su vaikais yra mano varikliukas, tad ir ši dėžutė man labai patiko, nes darbeliai tikrai puikūs ir lavinantys.

Šioje dėžutėje yra įdėta knyga "Baisi neteisybė" ir priemonės 5 darbeliams, kurie padeda istoriją perketi iš knygos ir ją pačiupinėti savo rankomis (!) Aha, žinau, tikrai labai gera idėja!

Taigi, pirmiausia iš dėžutės reikia čiupti knygą. "Baisi neteisybė" yra istorija apie pavydą, vagystę ir jausmus kai negali pasidalinti gautu džiaugsmu. Jei kam pasigirsi, visi kaip mat išsiaiškins, kad žaislą pasisavinai nepaklausus... 

Perskaičius ir aptarus knygą laukia smagioji darbelių dalis. Visi dėžutės darbeliai yra arba knygos veikėjai arba žaislai iš iliustracijų. 

Pirmiausia vaikai išsirinko gaminti Mamaisą ir Nanaisą. Tai buvo puiki smulkiosios motorikos mankšta mano vyresnėliams (6 ir 4 metai). Reikėjo išsikirpti formas ir apklijuoti rožiniais rutuliukais arba karpyti ir klijuoti įvairių tekstūrų medžiagas. 

Didžiulio susidomėjimo sulaukė ir puodelių telefonas. Gal darydavot tokius vaikystėj?  Vaikai netvėrė džiaugsmu, kad jis veikia, o su jais žaidžiau ir aš, nes buvo tikrai smagu :D 

Kitą vakarą sumanėme išsikarpyti ir sustatyti Kakės Makės šeimos teatrą. Palavinome savo fantaziją ir sukūrėme smagių istorijų :) 

Vaikai nekantravo sukonstruoti ir laivelį. Vos kelios detalės ir jau galima plukdyti. Čia vaikams kilo klausimų apie tai kokios medžiagos plaukia, o kokios ne, tad gavosi visai puiki pamokėlė :)

Na ir galiausiai dėžutės ir knygos "saldainiukas" - siūlų žmogutis. Būtent jį Kakė Makė ir pasičiupo iš savo draugo. Vaikams labai patiko jį gaminti, o pagaminus įsimylėjo jį iki ausų. Juk tai tas pats žmogutis iš knygos!

Taigi, sukūrėme 5 dalykus, kurie vaikams paliko didelį įspūdį. Kaip jie sakė, kad net pasijautė lyg būtų buvę su tais vaikais iš knygos.

Ir išties tai buvo labai smagi patirtis, praleidom puikų ir kūrybišką šeimos laiką. Tik pažiūrėkit kiek daug visko mums išėjo pagaminti, darbelio beveik visai savaitei :) 

Tad aš tiesiog norėjau pasidalinti ir parodyti jums šį rinkinį/paruoštuką kūrybiškam vaikų laisvalaikiui, tikiuosi bus naudinga :) 

Skaistė

 

floryte floryte 07. Jan 2021, 18:55

Kokia puiki dėžutė! Mano Augustė buvo didelė Kakės Makės gerbėja. Dabar jau išaugo iš šio personažo, nes nebejaučia tokių simpatijų.

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 06. Jan 2021, 14:17

Oi tikrai labai smagiai praleidom laiką su šita dėžute 😃. O vaikai tikrai paaugę, pati nespėju suprast kaip jie taip greitai 😃

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 06. Jan 2021, 11:11

Skaiste, kaip smagiai leidžiate laiką 😀 Vow ir kokie vaikai jau tavo dideli, va ką reiškia seniai matytis 😀