Godos blogas: Kaip ir kur vasarą mums pravertė sultys ir glotnučiai?

Godos blogas: Kaip ir kur vasarą mums pravertė sultys ir glotnučiai?

19. Aug 2015, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Visada laukiu vasaros, nes atrodo, kad jau tuomet sustosiu, kvėptelsiu, pailsėsiu ir skirsiu daugiau laiko nieko neveikimui. Bet man per sunku. Negaliu nieko neveikti, kai galiu tiek daug nuveikti. Todėl šiltuoju metų laiku pasikeičia net ir mūsų šeimos mitybos įpročiai. Šiame nuolatinio judėjimo rate: namai-kelionės-seneliai-automobilis-draugai-palapinės-sodyba-velniažinokur dažnai mėgaujamės gurkšnodami sultis ir užkandžiaudami glotnučiais. Juk tai kokį milijoną kartų geriau, nei nesveiki užkandžiai. 

Mūsų šeima pastaruosius mėnesius dalyvavo projekte "Sultys ir glotnučiai - SMART formos vitaminai", kurį finansavo Europos sąjunga skatindama sulčių ir glotnučių vartojimą. 

Tik dabar sužinojau, kad iš tiesų, sultys neturi nei dažiklių, nei konservantų, nes jos tiesiog yra pasterizuotos. Glotnučiai, dažnai Lietuvoje vis dar vadinami angliškai "smoothies", yra tiesiog vaisių ir daržovių tyrė be jokio papildomo cukraus ar skaniklių, nes gaminami pertrinant prinokusius sezoninius vaisius. 

Kur mes šią vasarą naudojome sultis ir glotnučius? 

Žinoma, piknikaujant! Esu absoliuti piknikų gerbėja, kas visai nepopuliaru Lietuvoje. Susikviečiame draugus ir keliaujame ant jaukesnės žolytės, kad ir sostinės centre. Sultys ir glotnučiai šiam reikalui - pats tinkamiausias pagalbininkas, be kurio neįsivaizduoju pikniko krepšio. 

20150721220347-73581.jpg

Sultimis gaivinomės ir po dviračių žygių. Šią vasarą Olivija dar per maža dviračio kėdutei ar vežimėliui, todėl į žygius leidosi Smiltė su tėčiu. Vyresnėlė per 10 minučių išmoko važiuoti dideliu dviračiu be šoninių ratukų. Tiesa, kitus du mėnesius tobulino pasuk/sustok/nenuvažiuok nuo kelio įgūdžius.

20150806205618-55117.jpg

Glotnučiai pravertė išleidžiant vyresnėlę į stovyklą - juk po sunkios dienos jodinėjant, norisi kažko skanaus. O man smagu, kai tai gali būti ir sveika. Šiaip merginos į savo kelionines kuprines įsidėdavo ir veiklos, ir užkandžių, ir sulčių, todėl susiruošti į kelionę nebūdavo sunku. Jos pasirūpina savimi, o aš - visais :D 

20150817075053-68904.jpg

Sulčių atsirasdavo ir ant pusryčių stalo. Kas rytą dieną pradedame grūdine koše (esu arši dribsnių priešė), o prie jos - skanus atsigėrimas.  

20150806210340-96813.jpg

Ir, žinoma, svarbiausias vasaros akcentas - laikas kartu. Nors ir nepavyko patingėti, bet svarbiausia - daug laiko leidome kartu. Vyresnėlės nėjo į darželį, todėl nekantriai vakare laukdavome tėčio, o tuomet - laikas žaidimams kartu. Esame stalo žaidimų gerbėjai ir galiu pasidžiaugti, jog net ir Eleonora noriai dėlioja figūrėles, sprendžia logines užduotis. 

20150817075217-57287.jpg

Nori sužinoti apie sulčių ir glotnučių vartojimą? Apsilankyk www.sultysirglotnuciai.eu ir  www.facebook.com/pages/Būk-SMART

 

20. Aug 2015, 10:02

Žiūrint tokias gražias nuotraukas, užsimaniau ir aš paragauti. 😀