Kaip gydytis kūdikį maitinančiai mamai?

Kaip gydytis kūdikį maitinančiai mamai?

26. Oct 2016, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Iš mamos laiško:

Rašau su nerimu, pakilo man staigiai temperatūra. Norėjau sužinoti, ką man galima gerti iš vaistų, nes pati esu maitinanti. O gal užteks kokių nors arbatų? Mums tik 3 mėnesiukai ir savaitė. Ačiū.

Atsako ir pataria Kazimieras Vitkauskas, vaikų gydytojas, knygos apie kūdikių žindymą “Kūdikio žindymas: nepakeičiamas kaip motinos meilė” autorius: 

Geriausiai nustatyti karščiavimo priežastį ir paskirti reikalingus vaistus gali ir turėtų gydytojas. O iki jo vizito, pritardamas Jums, išties patarčiau išgerti liepžiedžių arba ramunėlių arbatos. Kartu papildysite ir karščiuojant greičiau netenkamus kūno skysčius.

Jeigu to nepakaktų ir karščiuotumėte labiau, laukdama gydytojo pagalbos galite išgerti vaistų nuo temperatūros ar skausmo. Pirmiausio ieškokite acetaminofeno (paracetamolio) ir ibuprofeno. Jie žindomam kūdikiui nepakenks, nes į motinos pieną patenka tik labai maža motinos išgertų šių vaistų dalis.

Beje, prireikus šiais vaistais gydomi net naujagimiai. Gydytojui būtinai pasakykite, jog esate kūdikį maitinanti motina ir žindymą norite tęsti. Jis parinks tokius vaistus, kurie nepakenktų kūdikiui.

Jeigu prireiktų antibiotikų, taip pat tikrai yra iš ko rinktis. Vėl gi, labiausiai tiktų tie, kuriais būna gydomi ir susirgę vaikai.

Linkiu greitai pasveikti!

Daugiau informacijos apie žindymą ir naudingų praktiškų patarimų rasite knygoje “Kūdikio žindymas: nepakeičiamas kaip motinos meilė” ir www.zindyk.lt