Kada pradėsi rūpintis savo krūtine?

Kada pradėsi rūpintis savo krūtine?

17. Sep 2014, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar žinote, kad oda krūtinės srityje beveik dvigubai plonesnė nei veido? Todėl jai reikalinga ypatinga priežiūra. 

Pasak dermatologės Ligos Jacevič, oda krūtinės srityje turi kelias funkcijas: ji dengia, atitinkamai apsaugo bei prilaiko ją.

Krūtinės apimtis moters gyvenime nuolat keičiasi, priklausomai nuo hormonų kaitos. Jei tai vyksta itin staigiai, rezultatas akivaizdus - strijos.

Paauglystės amžius, kai viskas tik prasideda

Kai mergaitėms paauglystėje ima augti krūtys, prasideda ir metas, kai reikia pradėti jomis rūpintis. Tai laikas, kai krūtinė auga itin sparčiai, todėl yra procentas rizikos, kad oda gali neišlaikyti ir "suskilinėti". Yra atvejų, kai jau paauglės kreipiasi į specialistus dėl krūtų strijų.

Strijos - tai ant odos atsirandantys šviesūs rausvos ar melsvai rausvos spalvos ruoželiai. Kovoti su jomis sunku, todėl labai svarbi profilaktika, apie kurią reikėtų kalbėti su mergaitėmis jau paauglystėje.

Svarbiausi momentai:

1) Kai tik ima augti krūtinė, reikia nešioti liemenėlę. Ji turi būti ne tik graži, bet svarbiausia - labai patogi, ji turi atlikti visas krūtų palaikymo funkcijas ir palengvinti naštą odai.

2) Jau ankstyvajame paauglystės amžiuje patariama naudoti kremus. Tai neturi būti brangūs kremai nuo strijų, o kremai, kurie drėkina odą, taip sumažindami strijų atsiradimo riziką.

3) Pratinti odą prie kontrastinio dušo, keičiant šiltą ir šaltą vandenį. Tai ne tik stiprina imunitetą, bet ir gerina odos būklę.

4) Skrebas arba pilingas - kartą per savaitę, tai gerina elastingumą ir sumažiną strijų atsiradimo riziką.

Nėštumas - staigaus krūtų augimo periodas

Nėštumo metu padidėja pieno liaukos, ruošdamosios kūdikio žindymui. Jeigu iki tol krūtys nebuvo didelės, tuomet šiuo laikotarpiu jos gali padidėti net dvigubai. Tai reiškia, kad strijų rizika išauga tiek pat. Todėl šiuo ypatingu metu reikalinga ypatinga krūtinės odos priežiūra. Be to, kad reikia ją drėkinti, taip pat būtina palepinti specialiais kremais, pvz.Maria Bust it Up, kuris turi limfodrenažinį efektą. Juo reikėtų pradėti naudotis jau pirmomis nėštumo savaitėmis.

Svarbiausi momentai:

1) Kremo naudojimą reikia derinti su savimasažu

2) Kasdienis kontrastinis dušas

3) Patogi liemenėlė. Ji neturi būti per didelė ar per maža.

Sportas ir mankšta

Moterys, kurios aktyviai užsiiminėja sportu, turi taip pat rinktis specialią liemenėlę, nes treniruočių metu krūtinės oda patiria didelį krūvį.

Maitinančios mamos - krūtų adaptacijos laikotarpis

Kol krūtinė prisitaiko prie reikiamo pieno kiekio, išlieka rizika strijų atsiradimui. Todėl žindymo laikotarpiu mama turėtų taip pat prižiūrėti krūtinę ir rinktis kremus, kurie neturi kvapo ir nekenkia kūdikiui.

Svorio pokyčiai

Nuolatinė kova su kūno svoriu kai kurias moteris kankina visą gyvenimą. Svoris tai sumažėja, tai vėl padidėja, tokiu būdu kenčia ir kūno oda. Jeigu jūsų svoris padidėja penkiais kilogramais per mėnesį (įskaitant ir nėštumo laikotarpį), krūtinės srityje prisideda 100 gramų, todėl svorio mažinimo ir padidėjimo metu ypatingai atidžiai prižiūrėkite krūtinės odą.

Tuo metu galima atlikti specialius pratimus, kurie stangrina krūtinę.

Menopauzės periodas

Pagrindinė problema ta, jog sumažėjus hormonų kiekiui, padidėja kūno odos sausumas, todėl reikalinga ją nuolat drėkinti.

Šiuo laikotarpiu tiks naudoti įvairios drėkinančios kaukės krūtinei, tačiau galima kartą per savaitę naudoti namūdines priemones. Pvz.patepkite krūtinės odą drėkinančiu kremu, uždenkite plėvele ir palaikykite keletą minučių. Po to kremo likučiu nuvalykite.

Ypatingų procedūrų krūtinės odos priežiūrai nėra, todėl taip svarbu nepamiršti profilaktikos. Suprantama, kad kremas - tai ne panacėja, bet tai, ką galime naudoti jau šiandien savo krūtinės grožiui ir sveikatai.

20140916153000-71674.jpg