KABRITA - tyrelės šios vasaros atradimas!

KABRITA - tyrelės šios vasaros atradimas!

06. Aug 2019, 22:45 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Kadangi esu mama jau su šiokiu tokiu "stažu", esame išragavę nemažai įvairių tyrelių. Patogiausios yra tos, kurias galima valgyti tiesiai iš pakuotės, nes jas lengva įsimesti į keliones ir patogu vartoti. 

Kas liečia skonį, na, abu vaikai skirtingi ir jų skoniai skiriasi. Bet KABRITA tyrelės patiko abiems. Ir metinukui ir beveik jau ketverių vyresnėliui. Lukas valgo ir čepsi, nurijęs sako "aaaa" ir žiojasi dar. O Nikolas šaukia " o man?" Nikolas su KABRITA glotnučiu jau ir "test drive'ą" atliko, vos tik gavus tyreles. Taip sakant, duok čia ir dabar.

Tyrelių atsargos tirpsta akyse, tad jau gavau prašymą nupirkti daaar. 

Tyrelės patiko ir man. Visų pirma, tikrai skanu! Antra, kaip jau sakiau, patogu. Pakelis neužims daug vietos net mažoje rankinėje. Atsukai kamštelį ir gali skanauti! Nikolas jau pats gali atsidaryti, na ir brolį pamaitinti ?

Pakuotė šviesių spalvų, su ryškiais vaisaisiais ir daržovėmis, traukia mažylių akį, o skonis pasakiškas. Tyrelės gaminamos su ožkų pieno grietinėle. Labai švelni tekstūra, ir jas galima valgyti ne tik kelionėse, bet greitai užkąsti namie, pagardinti blynus vietoje uogienės ( vyresnėlis, kaip bebūtų keista, uogienių nevalgo, na ir labai gerai, kad ne, bet norisi gi kažkaip pagardinti kad ir tuos pačius blynus).

Labai patiko sudėtis. 95% tyrelės tai vaisių ir daržovių tyrė, 5% ožkų pieno grietinėlė. Jokių kenksmingų arba tiesiog nenaudingų priedų ir, kas svarbiausia, jokio pridėtinio cukraus ar konservantų, pakuotė be bisfenolio A. 

Konsitencija nei per tiršta, nei per skysta. Tai man irgi pliusas, nes teko ragauti kitų firmų, kurios realiai buvo kaip vandenėlis, labai nepatogu, taškosu, laistosi. Arba būdavo ir labai tirštų, kas jau buvo neskanu vaikams. Tas tirštumas, matyt, irgi nenatūralus, pridėta tirštiklių. Šiose tyrelėse jokių dirbtinių priedų nėra.

Šių tyrelių kaina, palyginus su kitomis, didesnė. Manyčiau, išskirtinumo joms suteikia sudėtyje esantis ožkų pienas. Mūsų šeima niekada nebandė ožkos pieno, bet teko girdėti apie jo naudą ir teigiama savybes. 

Paieškojau informacijos apie ožkų pienuką ir pasirodo, tai nuostabus produktas.
 
Ožkų pienas puikiai pasisavinamas ir nesukelia skrandžio veiklos sutrikimų, nes ožkos piene beveik nėra baltymo alfa-1s-kazeino, todėl jis laikomas hipoalerginiu.
 
Užtat beta-kazeino ožkos piene keliskart daugiau nei karvės, dėl to sudėtimi jis artimas motinos pienui, kas mane labai nustebino. Be abejo, medikai nerekomenduoja iškeisti mamos pieną į ožkų, bet tai puiki alternatyva tiems mažyliams, kurie maitinami, pvz., mišinukais. Kabrita, kiek žinau, gamina ir mišinukus būtent su ožkų pienu.
 
Ožkų piene yra labai daug kobalto, įeinančio į vitamino B12 sudėtį, o vitaminas B12 kontroliuoja ir normalizuoja medžiagų apykaitą, dalyvauja kraujo susidarymo procese. Tad vartojant ožkų pieną pagerėja virškinimas, sustiprėja imunitetas, apsisaugoma nuo anemijos.
 
Taip pat jis turtingas įvairiausių vitaminų: A, B grupės (1, 2, 3, 6, 9 ir jau minėto 12), C, D, E, H, PP. Žmonės, geriantys jį reguliariai, gauna visą būtinų vitaminų komplekso dozę, o tai teigiamai veikia visą organizmą bei saugo nuo avitaminozės. 
 
Dar ožkų piene yra cholino, lecitino, albumino, globulino ir biotino bei žmogui gyvybiškai būtinų mikroelementų: fosforo, kalio, magnio, kalcio, jodo, molibdeno, natrio, mangano, vario, fluoro. 

Žodžiu, tikra vitaminų bomba ir naudingas jis ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Aišku, tyrelėje ne pats pienas, o grietinėlė, ir jos nėra labai daug, bet KABRITA tikrai puikus pasirinkimas jeigu:

1. Nedraugaujate su karvės pienu,

2. Norite švelnaus skonio vaisinės tyrelės, 

3. Nenorite sudėtyje matyti jokių pridėtinių cukrų ar konservantų,

4. Dažnai keliaujate ar tiesiog būnate lauke, o rankinė ne guminė :)

5. Norite visada po ranka turėti  užkandį vaikams, kuris būtų natūralus ir daug sveikesnis nei kokie sausainukai, saldainukai, barniai ar dar kažkas. 

Mano vyrukai įvertino teigiamai. Tai džiugina net labai, ypač dėl mažojo. Dabar mums kalasi dantukai, jis apskritai atsisako ką nors valgyti ir kasdien vyksta "pamaitink vaiką" turnyrai su ašaromis ir skraidančiomis lėkštėmis, tai nors tyrelė "pramušė". Po jos, matyt, suprato, kad visgi nori pavalgyti ir kažką rimtesnio, tai ir pietus sutvarkė.

Bandysim ir kitas rūšis ir tikrai rekomenduoju pabandyti. Tiesiog paragauti!

Ačiū MK ir KABRITA!

 

 

 

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 08. Aug 2019, 13:02

Paskaičiau kitų mamyčių atsiliepimus, rašo, kad joms tyrelės skystokos. Matyt, pas mus visas savi kriterijai ?? viena iš tyrelių tikrai skystesnė, bet ten glotnutis, o ne visai tyrelė, ir ko tikrai nepaminėjau, tai kokių rūšių tyreles gavome. Kažkaip pravarlinau šitą reikalą ?