Jūrinis kebabas

Jūrinis kebabas

24. Feb 2020, 15:33 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Ar mėgstate pavalgyti nesveikai? Atvirai, - aš suprantu, kad tai blogis, bet mėgstu šitą nuodėmę ??‍♀️?

Picos, kebabai, mėsainiai, keptos bulvytės... ir seilė tįsta. Be abejo, ne kasdien, bet kartais oi kaip norisi!

Šį kartą papasakosiu greitą būdą pavakarieniauti ar papietauti nesveikai :)

Reikės:

Lavašo

Tepamo lydyto sūrelio

Truputį majonezo

Agurko/ridikėlių ar bet kokių gaivių daržovių ar salotų ( mano namuose atsirado agurkas)

Krevečių arba lašišos ( beje, su lašiša ir lavašu - tai jau gan žinomas standartas, dažnai pateikiama vakarėliuose kaip užkandis), taip kad su krevetėmis įdomiau.

Na ir viskas, lavašą patepame iš pradžių majonezu, tada lydytu sūreliu. Pats sūrelis tepasi gan sunkiai, tad majonezas padeda jam geriau pasiskirstyti.

Pabarstome tarkuotą agurką, jei turite, dedate smulkintų salotų (puikiai tinka jau paruošti miksai - rasite parduotuvėse). Mano receptas gimė iš likučių, tad tebuvo agurkas, bet man labai patiko idėja, tad po truputį vystau mintį, kas čia dar derėtų :)

Išdėliojame virtas krevetes.

Užlenkiame dvi lavašo priešingas kraštines, kad turinys neišbyrėtų ir per ilgąją kraštinę sukame vamzdelį. Vamzdelį daliname pusiau ir turime po kebabą dviems. Užlenkti kraštai kaip vokelis - neleidžia išbyrėti produktams, taip patogiau paimti į rankas.

Galime tiesiog susukti vyniotinį ir supjaustyti kaip užkandą. 

Bet mano sugalvotame recepte tai yra kebabiškas lavašas, o kadangi jis su krevetėmis - tai jūrinis ? 

Vyrui nepatiko..., nes.... čia nėra mėsos. Aš su juo sutinku - tikras kebabas yra tikras kebabas. O šitas net truputį sveikuoliškas, nes daržovės ir jūros gėrybės yra sveika ?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 24. Feb 2020, 15:36

Na va, pažiūrėjau į nuotrauką ir prisiminiau, kad pamiršau paminėti, kad dar dėjau petražolių ?