Jautienos sprandinė su žagreniu

Jautienos sprandinė su žagreniu

06. Nov 21:31 Mamatest Mamatest

Aš jau rašiau apie Saldukas.lt dovanas. Vienas iš mano išsirinktų prieskonių buvo žagrenis, apie kurį, tiesą sakant, anksčiau nebuvau girdėjusi, bet paskaičiusi aprašymą, supratau, kad prieskonis įdomus ir vertas dėmesio.

Išmėginau jį kepant jautienos sprandinę. 

Receptas nėra labai sudėtingas. Patartina rinktis maždaug vienodo storio mėsos gabaliuką, jei visgi jis nėra vienodo storio, rekomenduojama surišti mėsą siūlu, suformuojant daugmaž vienodo dydžio kepsnį.

Padarome sprandinėje keletą  įpjovų ir įdedame į jas po kelis griežinėlius česnako, surišame siūlu ir ištepame saulėgrąžų ar alyvuogių aliejumi. 

Tada įtriname prieskoniais. Naudojau druską, pipirus ir žagrenio miltelius.

Būtų gerai mėsą pamarinuoti bent valandą, dar geriau per naktį, bet galima kepti ir iškart.

Iš pradžių apkepinau keptuvėje, kad susidarytų plutelė ir kepant orkaitėje neišbėgtų sultys.

Tada iškraustome kepsnį į kepimo indą, pilame apie litrą sultinio. Gali būti jautienos arba daržovių.

Kepame apie valandą, 180°C orkaitėje. Dengti mėsos nereikia, nes drėgmę padės išlaikyti garuojantis sultinys. 

Kepsnį galima valgyti karštą, su pasirinktu garnyru, o galima ir šaltą pjauti ant sumuštinio. Čia tam atvejui, jei neturime laiko, norime pasiimti užkandžių su savimi arba šiaip mėgstame sumuštinius.

Sumuštinuką aš irgi pabarsčiau žagreniu. Iš tiesų labai malonus rūgštokas skonis. Tikrai labai gardu! 

P.S. iš esmės dariau viską pagal vieną interneto receptą, tik žagrenis buvo mano akcentas. Mėsa gavosi sausoka. Nemoku aš "draugauti" su jautiena :) kitą sykį daryčiau savaip, - tai yra dengčiau su folija ir illgai troškinčiau žemesnėje temperatūroje, o paskui leisčiau apkepti jau be folijos :)