Iššūkis - surask gidą Vilniuje!

Iššūkis - surask gidą Vilniuje!

27. Sep 2021, 00:25 irmantaite irmantaite

Turizmo dienos proga Vilnius kvietė į atradimų savaitgalį, siūlė tapti keliautojais, įspūdžiautojais ir nuotykiautojais pačioje sostinėje. Tiesiog pabūti užsienio turistu ir pažvelgti jo akimis.

Šiam tikslui buvo mestas iššūkis. Šeštadienį ir sekmadienį nuo 13 iki 16 val.įvairiose miesto vietose lūkuriavo gidai. Kad būtų lengvai atpažįstami jie buvo pasipuošę raudonomis kepuraitėmis. O kad žmonės juos surastų, buvo paruošti žemėlapiai su užuominomis ir nurodytomis gatvėmis. Pastebėjus gidą reikėjo prieiti išklausyti pasakojimo, po to gauni lipduką (ar du, pagal vietas skirtingai dalindavo), įsiklijuoji į gautą lapą ir toliau keliauji ieškoti kito gido.

Keliaudami iš ''Ėjimo'' renginio netikėtai pastebėjome pirmąjį lūkuriuojantį gidą.

Užuomina buvo: nors paties maestro ant šio suolelio nerasi, jo atminimui prisėdęs padainuok apie kolorado vabalus ar Suvalkijoje sirpstančias vyšnias.

Su vaikais pagalvojome,  jog visai smalsu būtų išklausyti jų pasakojamas istorijas ir pradėti rinkti bei klijuoti lipdukus. Taip pasinėrėme į smagų žaidimą.

  Kita  užuomina: įėjimą į šiandien veikiančią batų parduotuvę Gedimino pr. saugo šokoladą valgantys meškiukai, kur tai? Kadaise čia buvo šokolado parduotuvė ir šie meškiukai buvo visai ne baltos spalvos.

Dar kitas gidas lūkuriavo šalia žibintininko skulptūros, papasakojo labai įdomią istoriją.

Kitas užuominas įveikti reikėjo ir pasiskaičiuoti, kuriame kiemelyje laukia gidas.

Dar kitus  gidus labai lengvai pastebėjome.

Kitur užuominos buvo labai aiškios: į šią atskiroje Vilniaus respublikoje esančioje vietoje medituoti buvo užklydęs net patsai Dalai Lama.

Skvere rasite iš akmenėlių sudėliotą mandalą.

Rojaus obuoliukai ant obels, kurią sodino pats Dalai Lama.

Šis Tibeto skverelis vis dar tvarkomas ir labai populiarus trumpinant kelią ar prisėdant poilsiui ant suolelio.

Šis iššūkis - žaidimas buvo labai įdomus, bei įtraukęs nemažai dalyvių. Mums pavyko pasiekti turisto titulą, surinkti 16 lipdukų ir atsiimti simbolines dovanėles. O jei ateity dar kartą toks iššūkis bus, tikrai sudalyvausime.