Iš kelionių skrynelės. Londono Banko muziejus

Iš kelionių skrynelės. Londono Banko muziejus

27. Feb 2019, 22:47 Gintarep Gintarep

Anglijos banko muziejuje apsilankėme priverstinai, nes nuo anuometinio vizito turėtų svarų kupiūros paseno ir reikėjo pasikeisti. Tad užsukome išsikeisti (keičia nemokamai) ir darbuotojai pasiūlė  apsilankyti jų banko muziejuje. Nieko nesvarstę, mes jau jame.  Kol nedrąsiai žvalgėmės, vaikas gavo kažkokius lapus ir pradėjome ekskursiją. Vėliau paaiškės, kad Londono mokyklos pamokas veda muziejuose, tad darbuotojai pamanė, kad mūsų vaikas atėjo su klase, tai ir gavo užduočių lapus (nesigailime). Gaila, kad užduočių lapų nenufotografavome  (galvojome mums jie skirti). Vaikas  viską įvykdė, viską įrašė ir aprašė ir gavo galutinį atsakymą, kuris buvo kaip atsakymas kur eiti, o ten nuėjus lapai buvo išmainyti į prizus.

O dabar turbūt paklausite ką mes veikėme?

Susipažinome su beveik trijų šimtų metų Anglijos banko istorija. Buvo smagu pamatyti pirmuosius banknotus, perskaityti jų istoriją, bei išmokti atpažinti dabartinius. Išgirdome pasakojimą apie banko šmėklą – vienuolę, sužinojome kaip atsirado svorio matas pundas.

Visi galėjome pakelti trylika kilogramų sveriantį aukso luitą.

Patiko, kad šis muziejus patrauklus vaikams, nes žaidimų forma gali daug sužinoti, žaidimai skatina vaikus domėtis, skaityti, ieškoti ir suradus tinkamus atsakymus, juos panaudoti kaip „seifo raktą“ , kuris bus tam tikra staigmena.

jaldija jaldija 28. Feb 2019, 21:55

suuper

Gintarep Gintarep 27. Feb 2019, 22:57

O čia vietoje trylikos nuotraukų įsikėlė titulinė ir ta pati į tekstą...