Irmos blogas: keturios paslaptys

Irmos blogas: keturios paslaptys

18. Jun 2016, 16:56 irmantaite irmantaite

Už laimėtą knygelę ''Keturios paslaptys kaip pažinti raides ir natas'' esame dėkingi Mamyčių klubui. T.p. ir leidyklai ''Tikra knyga'' kuri leidžia vaikams įdomias lietuvių autorių knygeles.

Knygelės aprašymas: ''Po pasaulį klajoja skirtingi garsai. Jie turi savo namelius ir miestus. Jiems patinka būti kartu, nes tuomet jie tampa mums pažįstamais žodžiais ir sakiniais. Kitaip užrašyti garsai tampa muzikos natomis arba kitų šalių kalba. Jei žinosi keturias paslaptis, bus daug lengviau išmokti savo ir kitas kalbas, įvaldyti muzikinį raštą''.

20160618155002-97446.jpg

Knygos viršelis ryškus, spalvingas ir labai patrauklus.

Jei vaikas dar nemoka skaityti, tai manau kad visos vaikiškos knygelės yra skirtos vaikams ir tėvams :) Skaitėme kartu su Gyčiu, o Mantukas labiau domėjosi iliustracijomis ir ką ten darbininkai darė su raidėm (ten jas dažė, kalė, pjovė, lygino ir plovė).

Poema prasideda mažos mergaitės ir berniuko istorija, kurie susidomi, kodėl jų mama ir tėtis, žiūrėdami į knygas, tai šypsosi, tai juokiasi, tai susirūpina.

Juk matė vaikai kokį tūkstantį kartų,

kaip tėtis, mama ima knygą ir varto,

kaip jie su raidelėmis ima kalbėtis:

kažką jos pasako - susiraukia TĖTIS

arba netyčiom sukikena MAMA.

Tad mes glaustai atskleisim paslaptis:

Pirmoji paslaptis - nupiešus garsą ir vėliau jį pavadinus gaunasi žodis. Tarkim nupiešus garsą M ir garsą A, o jei du kart drauge, tai gaunasi M A M A

Antroji paslaptis - nameliai kur garsai šiandiena įsikėlę vadinasi nesunkiai ABĖCĖLĖ. O abėcėlių yra įvairių, nes pasaulyje gyvena daug įdomių ir skirtingų žmonių.

Trečioji paslaptis - kad ne visi garsai į mus prabyla žodžiais, nes gali prabilti ir natomis, tai MUZIKOS kalba

Ketvirtoji paslaptis- garsai nemėgsta būt po vieną, o susirinkus garsams į žodį, dar žodis prie žodžio ir gaunasi SAKINYS

Tai štai kokios paslaptys gyvena knygelėje. Pagirtinas žodis ir iliustracijoms. Vaikams jos įdomios, aiškios ir labai patiko :)

20160618163308-57874.jpg