IR ADVENTO KALENDORIUS, IR EGLUTĖ...

IR ADVENTO KALENDORIUS, IR EGLUTĖ...

02. Dec 2019, 20:45 jaldija jaldija

Šiemet mūsų namuose angeliukų kalėdos. Daugybė jų neš laimę į mūsų namus, gėrį į mūsų širdis, juoką ir džiaugsmą į mūsų kasdienybę.
Tas tyras vaikiškas tikėjimas ir naivumas Airidui jau praeitis, bet šventinės nuotaikos kūrimas įprastas. Todėl entuziastingai pritarė, kad Advento kalendorius mums reikalingas ir mes privalome jį pasigaminti.
Tiesą pasakius jau ir neįsivaizduoju Kalėdų laukimo be kalendoriaus. Tai jau tapo tradicija, kuri tęsiasi nuo mūsų šeimos susikūrimo pradžios.
Kaip gimsta idėja?
Pirmiausia peržiūrime  namų “lobius”, nes mūsų tikslas kuo mažiau pirkti, bet kuo daugiau panaudoti namuose esančių daiktų.
Štai tokie mieli vokeliai, pirkti vos už kelis centus, per išpardavimą, seniai laukė savo eilės.

Bet sukabinti vokelius ir sakyti, kad mes jau turime savo kalendorių, ne mums…
Mums reikia kažką sukurti. Nes pats kūrybos procesas jau teikia pasitenkinimą.
Tad nusprendžiame vokelius dekoruoti popieriniais  angeliukais.
Airidas padėjo susukti popierėlius, mama suklijavo angeliukus, tėtis su sūnumi pagamino rėmą. Net mūsų augintinis akylai prižiūrėjo darbų eigą.


Advento kalendorius tampa kalėdine namų dekoracija. Todėl nesinori, kad ta dekoracija artėjant šventėms prarastų savo grožį. Nes juk kiekvieną dieną vokeliai bus atidaromi ir nuimami.
Nusprendėme vietoj nuimto vokelio kasdien pakabinti po žaisliuką. Taip mūsų eglutė kūčių vakarą bus papuošta žaisliukais, pasipuošusi jau kitu rūbu. Advento kalendorius taps eglute.

O kas gi vokelių viduje?
Ką įdėti į juos dideliam berniukui. Žaisliukai - neaktualu, saldainiai - nebe taip masina, užduotėlės, galvosūkiai ne kartą buvo, nesinori kartotis.
Šiemet ten slepiasi loterijos bilietai.

Skaičiukų ant vokelių nerašėme. Galima nuimti bet kurį, būtent tą dieną patikusį vokelį, patį laimingiausią...
Juokauju, kad dabar vaikas tikrai įsitikins, jog pirkti bilietus neverta (nes manau jie bus tušti). Gal bus kitokių nuomonių, kad ugdome priklausomybę azartiniams žaidimams. Mūsų tvirtas įsitikinimas, kad viskas priklauso nuo požiūrio.
Tai štai toks mūsų Advento kalendorius, su savo atsiradimo istorija.
Smagaus visiems švenčių laukimo.




 

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 02. Dec 2019, 23:24

Labai smagus kalendorius! ?