Imbieriniai sausainiai - pradžia

Imbieriniai sausainiai - pradžia

13. Dec 2019, 20:34 picama picama

Štai ir atradimas- imbierinių sausainių gamyba!! Kaip vaikams patiko! Nors jiems turbūt viskas, kas limpa patinka.

Jau du vakarus visi užsiėmę - minkėm, kočiojom, kepėm, dekoravom. Ir dar kartosim!

Glaisto nebuvau tokio bandžiusi- cukrinė masė. Bet labai maloniai minkosi, kočiojasi, kaip koks modelinas. Labai patiko. Ant iškepto sausainio dedame iš cukraus masės pasidarytą formą (ją padarėme su tomis pačiomis sausainių firmelėmis), o ant jos puikiai kimba visi pabarstukai ir pan. Išdžiūsta greitai ir pakankamai tvirtai laikosi.

Sausainių receptas iš interneto platybių:

125 g sviesto,

5 š grietinėlės,

3 š medaus,

100 g cukraus,

1 šaukštelis cinamono,

1 šaukštelis imbiero,

1 šaukštelis gvazdikėlių,

1 šaukštelis kardamono,

1 šaukštelis apelsino žievelės

Šią masę ištirpinti ir sumaišyti. Tada supilti į sausą miltų masę (375 g miltų ir 0.5 šaukštelio sodos).

Kokiai valandai dėti į šaldytuvą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 10 min.

Skanaus! Ir gražaus!