Ignotas Linas lavina 7 intelektus

Ignotas Linas lavina 7 intelektus

05. Sep 2018, 15:46 RenataŪselienė RenataŪselienė

Vakar mums su Ignuku buvo pirmoji diena naujojoje mokyklėlėje Mažųjų Valdose.

Tikslingau rinkausi rimčiausią programą - 7 intelektų lavinimo. Tai viena griežčiausiu savo tvarka, lankymu ir programa. Labai norėjau ją išmėginti, kadangi girdėjau labai daug atsiliepimų ir visi tik teigiami. Tad užsiregistravome patys, savo kailiu, išmėginti.

Teko susidurti ir skaityti Renatos Lazdin knygą "Vienas vaikas - 7 intelektai" Tai kažkas toookio. Šią knygą skaičiau, kai tik ji pasirodė, Ignotui tuomet buvo apie 6-7 mėn. Nuo tada stengiausi ją vadovautis mūsų kasdieniame gyvenime. Žinoma, ne viskas taip paprastai sekasi, vis dėlto tas sovietinis auklėjimas įsišaknijas ir perlipti per save neretai būna sunkoka. Bet..dirbame.

Vakar, mokyklėje, turėjome pirmąją pamoką, kuri buvo labai smagi ir įdomi. Pirmoji dalis buvo pažindimosi su visais vaikais ir jų mamytėmis. Toliau sekė pasisveikinimo dainelė, lavinamoji veikla. Sukdamiesi pagal Čaikovskio muzika ratu, pažindinome savo vaikučius su šuniukų veislėmis. Man labai įstrigo ir patiko mokytojos žodžiai, kad mūsų mažieji genijai turi pilną teisę žinoti, kad šunys, tai ne tik gyvūnai, kurie skleidžia garsą "au", bet jie yra skirtingi, skirtingos išvaizdos ir skirtingos veislės.

Tokiu būdu vaikai pažindinosi ne tik su klasikine muzika, bet ir su šuniukų veislėmis. 

Taip pat mes užkandžiavome kukurūzais, bet ne šiaip kažkokiais. O iš jų gaminome figūras ir tik tada valgėme. Mūsų Ignotas ragavo trikampio formos kukurūzų, kvadrato formos ir vieneto skaičiaus:)

Norėdami, kad vaikas būtų lavinamas visokeriopai, gavome ir namų darbų užduotėles, kurias su mielu noru su mažyliu atliekame namuose. 

Kol kas esu labai sužavėta šia programa, kuri truks aštuonias savaites ir keliausime du kartus savaitėje mokytis ri semtis žinių:)

Ką jau pastebėjau. Pabuvęs vakar užsiemime vaikas atrado, kad šiame pasaulyje yra ne tik jo brolis, sese, ir artimiausios aplinkos vaikai. Bet egzistuoja ir kiti kudikiai. O su jais taip smagu atrasti drauge pasaulį. Šiandien likęs su manimi viena namuose, jis puikiausiai rado sau veiklos, nebetampė manęs už kojų ir buvo geros nuotaikos, ko anksčiau labai pasigesdavau.

 

 

kodelcia kodelcia 08. Sep 2018, 12:47

Džiugu, lauksim daugiau pamokėlių aprašymo 😍

Egelė Egelė 06. Sep 2018, 10:22

šaunu 😉