Įdaryti kalmarai

Įdaryti kalmarai

30. Jan 2022, 20:44 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Recepto aprašyme buvo žadama, kad kalmarus pamėgs net tie, kurie jų nemėgsta. Na, man nesuveikė. Vyras įdarą suvalgė, o kalmarą atidavė man. Bet kadangi man jie patinka, man tikrai buvo skanu. 

Taigi, reikės penkių kalmarų. Juos penkias minutes paverdame vandenyje.

Tada ant keptuvės apkepiname pjaustytus pievagrybius (apie 400g).

Sumušame 4-5 kiaušinius, šiek tiek pakepiname. Pasūdome, pabarstome pipirais.

Beriame smulkiai pjaustytus krapus ir laiškinius svogūnus. Jau nebekaitiname ilgai, tik leidžiame sušilti. 

Suberiame tarkuotą sūrį (apie 200 g) ir kelias skilteles česnako. Išmaišome ir uzdengiame kelioms minutėms, kad susimaišytų kvapai ir skoniai. Kaitrą jau galime išjungti.

Kai masė šiek tiek atvės, ja kemšame savo kalmarus. Ir kepamee 180° apie 15 minučių. Kad ir kaip tikėjausi, kalmarai neapskrudo, tai atrodė ne itin gražiai. Bet man labai patiko skonis.

Tokią įmantrią kiaušinienę galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Ir su garnyru ir vieną - kaip užkandį. 

Gal čia atsiras kalmarų mėgėjų, kurioms pravers šis receptas?

floryte floryte 31. Jan 2022, 23:24

Mamos dienorašti, pas jus - tai varlės, tai kalmarai...Viską verta pabandyti! Svarbu tam pasiryžti! Na, dar šeimą įtikinti, kad visa tai valgoma?!