Godos blogas: kaip keliauti su vaikais?

Godos blogas: kaip keliauti su vaikais?

15. Mar 2017, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Manau, kad vaikai gali keliauti nuo gimimo, tik būtina tinkamai ta pasiruošti. Praėjusį sekmadienį laidoje „Mamyčių klubas“ dalinausi vaizdo įrašu, kaip mūsų šeima: mama, tėtis ir trys dukros keliauja į Filipinus. Tai mūsų pirmoji kelionė į Aziją, o aš dalinuosi patarimais, kaip keliauti su vaikais. 

Lėktuve

Nemėgstate lėktuve zyziančių vaikų? Ir aš! Todėl pirmoji visų kelionių taisyklė - pasirūpinkite iš anksto, ką vaikai veiks tuo metu, kai teks važiuoti, laukti, ilgai skristi. Visuomet praverčia įvairiūs darbeliai, origami rinkiniai, o pačiai mažiausiai - nedidelis maišelis kontruktoriaus detalių.

Pramogos

Kitas žingsnis - planuokite kelionę ir apsvarstykite, kurie objektai bus įdomūs vaikams. Septyniolika šventyklų? Skulptūrų muziejus? O gal geriau žygis į džiungles ar plaukiojimas laivais? Atsakymas aiškus. 

Prisiminkite, kad gulėdami prie prabangaus viešbučio baseino,šalies nepažinsite, todėl net ir su vaikais gali tapti šiek tiek vietiniais. Mes važinėjomės jų triračiais motociklais - vairuotojas sutalpindavo mūsų visą šeimą ir net dvi dideles kuprines!

Azija

Apsilankiusi FIlipinuose, galiu tvirtai rekomenduoti - tai tobula šalis šeimoms. Visi kalba angliškai,  maistas nėra nei keistas, nei azijietiškai aštrus, o pramogos tikrai patiks visai šeimai

Sveikata

Dažnai manęs klausia, o kaip su skiepais ir vaistais? Visuomet laikausi vakcinų rekomendacijų, o vaistų pasiimu įvairių bet po truputį: nuo pykinimo, viduriavimo, peršalimo, temperatūros ir panašių. Manau, kad rimtai ligai prispyrus geriau gydytis gydymosi įstaigose ir vaistai - tik tik ekstra pagalba tuo momentu. 

Apranga

Drabužiai? Auksinė taisyklė - kuo mažiau, tuo geriau. Nemačiau šalies, kur nepardavinėtų drabužių, todėl jeigu pritruks - nusipirksite. 

Taisyklės

Mamos skundžiasi, kad vaikai jų neklauso ir bijo, kad pasimes. Su vaikais, kurie kalba, galite nustatyti griežtas kelionių taisykles, pavyzdžiui: jeigu nezysi - kasdien gausi po dvi porcijas ledų! Tai veikia!

Patogumas 

Keliaujant su vaikais iki trejų metų - nepamirškite vežimėlio, o daar geriau - tvirtos nešioklės. Jų mažos kojytės dažnai greitai pavargsta, o pietų miego metu ne visad pasiseka rasti ramų viešbučio kambarį. 

Tikiuosi, kad įkvėpiau pasitikėjimo keliauti su vaikais - įspūdžiai patirti kelionėse juos tarti užaugina ir jie grįžta brandesni. Laikas, praleistas kartu yra pats brangiausias turtas, tad kodėl jo negavus dar daugiau.

Iki pasimatymo, Filipinai, mes dar sugrįšim!

LT-MAMA BLOGERE GODA TV-2017.03.12 from Māmiņu Klubs on Vimeo.